Help de bevolking van Oekraïne

Is de landelijke politiek nog te vertrouwen?

Maandag 12 november 2012

Door StrangeArt

Juichende speeches van Samsom: We gaan nivelleren, de laagste inkomens gaan er op vooruit, gemiddeld dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten. Bijstandsgerechtigden gaan er gemiddeld 2 procent op vooruit. Mensen met AOW en een klein pensioen leveren niet in.
Niet dus: Een alleenstaande bijstandsgerechtigde moeder levert 5 procent koopkracht in, een alleenstaande AOW’er met een klein pensioen levert 6 procent koopkracht in. (Bron: Volkskrant)..

Hogere inkomens leveren in, jammer, een wintersportvakantie minder, een fles wijn van 8 euro in plaats van 16 euro. Al met al valt binnen de hogere inkomens door wat te schuiven en soberder te leven, de koopkrachtdaling te neutraliseren. Dit schuiven in het uitgavenpatroon is niet mogelijk bij een alleenstaande bijstandsgerechtigde moeder. Bij drie broden voor 2 euro bij Albert Heijn ( heeft u dat brood ooit gevreten, walgelijk na een dag op het aanrecht) valt weinig te schuiven. Kind niet op een verjaardagpartijtje want er is geen geld voor een cadeautje. Sandalen in de winter. Naar de kledingbank Zuid in plaats van de kledingzaak Mexx. Niet op een sobere vakantie. Kind niet bij Markant op muziekles. Inactieven (of in de optiek van de VVD onrendabelen) hebben geen uitgaven patroon waarin geschoven kan worden. Het is puur overleven.

Wat mij zo tegenvalt van de rekenkundig goed onderlegde Samsom (Kernfysicus) is zijn nivellerende en eigenlijk leugenachtige taal. Het gebruik van het woord gemiddelde in plaats van mediaan. In alle ambtelijke notities wordt het woord mediaan gebruikt, terwijl Samsom blijft spreken over gemiddelde. Bij gemiddelde worden alle uitschieters mee berekend, bij een mediaan masseer je de uitschieters weg.En deze begripsverwisseling komt de PvdA goed uit in de beeldvorming.
Dus valt de landelijke politiek te vertrouwen?, dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten, gaat een bijstandsgerechtigde of de AOW’er met een klein pensioen er niet op achteruit?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?