Italiaanse afvalpraktijken in Apeldoorn?

Zondag 15 mei 2011

Door Gemeentebelangen

Hoeveel containers heeft u in uw achtertuin staan? De meeste inwoners van Apeldoorn hebben er 2 of 3. Een groene, grijze en blauwe. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat iedereen weet wat waar in moet.
Nu heeft de gemeente een ‘briljant’ plan.
Ze willen gaan testen of wij ook zonder de grijze container kunnen! Wat? Ik hoor u denken…ik dacht het namelijk ook. Ben net gewend aan mijn oude, vertrouwde containers en mijn afval gedrag.
De gedachtegang is nog niet zo verkeerd vind ik.  Je kunt tegenwoordig namelijk al heel veel zelf gescheiden wegbrengen. Denk aan glas, kunststof en papier. Vandaar dat wij allemaal samen al minder afval hebben geproduceerd. Pluim voor alle Apeldoorners! Hebben ‘we’ dat werk niet voor niets gedaan al die jaren.
De bedoeling is nu dat ‘we’ een aparte container voor ons kunststof/plastic afval gaan krijgen (ik hoop dan maar dat dat de oude grijze blijft) en dat we al het andere afval (restafval) zelf moeten gaan inzamelen en wegbrengen.
Dus de rollen worden omgedraaid. Ik zie plots van die Italiaanse praktijken voor mijn ogen flitsen, zoals in Napels, heeft u ze ook gezien?

Dit houdt dus in dat bijvoorbeeld volle poepluiers, bouwafval, en al het andere restafval (dat mag u zelf bedenken) ingezameld moet worden en daarna met de auto of fiets zelf weggebracht moeten worden. Ik zie mijn buren van 80 dat nog niet zo snel doen eerlijk gezegd. En waar laat je dat restafval bij je thuis dan? In de ouderwetse grijze Komo zakken en opslaan in je schuurtje? Getver! En wat moet dat dan weer niet gaan kosten? Weer een nieuwe container of gaat dat in die grijze dan?
Wij van Gemeentebelangen hebben onze vraagtekens bij deze proef, en wat vindt u?

Ik hoop dat ze de test niet bij mij in de wijk gaan starten. En dat degene die dit verzonnen heeft zich weer heel gauw gaat bezighouden met belangrijkere zaken.

Ingeborg Leerkes, Gemeentebelangen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!