Jan heeft een terugval (verhaal van de straat)

Zaterdag 2 november 2013

Door StrangeArt

Misschien kent u Jan, hij woont in Omnizorg. Heeft altijd één of meerdere blikjes bier bij zich en is, bijna niet merkbaar, vaak licht aangeschoten. Een vrolijke man, altijd lachen, dol op de vrouwtjes en nooit lastig dronken.

Een week geleden spraken we elkaar, hij was nu echt aangeschoten en het eerste wat hij vertelde was “ik heb een terugval”. Tja, dacht ik. Je weet maat te houden en nu zie je zelf dat het teveel is. Vond dat ‘maat houden’ eigenlijk best wel goed van hem.

Een paar dagen geleden, bij Albert Heijn, op de bekende plek en leunend tegen de muur, ontmoetten we elkaar weer. “Ha, de fotograaf, hoe is het met je?” Hij gaf mij een hand. Ik was druk en was zenuwachtig omdat mijn shag op was. Ik ben dus een junk en moet en zal wat te roken hebben. Ik ging dus eerst naar binnen. Ach, laat ik ook meer twee blikjes bier kopen voor Jan en zijn maat. Ik had al eens eerder een kop koffie aangeboden, maar daar had hij geen trek in.

Jan: “Hartstikke tof meneer de fotograaf. Ik heb een terugval en was twee maanden in ‘De Wending'”. De Wending is een ontwenningskliniek. “Ik kreeg daar plotseling kiespijn en heb een afspraak gemaakt met een tandarts. Maar die pijn was zo erg dat ik in het dorp eerst wat bier kocht. Dat hielp niet, dus dan maar een halve fles whisky. Toen naar de tandarts, die wilde mij niet helpen, ik was te dronken”.

“Ach weet je meneer de fotograaf. Ik heb het aan het hart en gebruik bloedverdunners. Dus ik moet wel drinken, anders wordt mijn bloed te dik”.

Ik ben nu benieuwd of hij terug gaat naar ‘De Wending’.

Opmerking: Jan is niet zijn echte naam en de man op de foto heet misschien Jan, maar is niet de Jan die een terugval had.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!