Help de bevolking van Oekraïne

Jan, Peter en Jack

Woensdag 17 oktober 2012

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Het was me wat Joke, vorige week donderdag dat Apeldoorners echt niet alles pikken. De burger de dupe van de bezuinigingen.

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat wij met elkaar straks de kosten gaan dokken van het onverantwoorde beleid van vorige colleges en raden. Want niet alleen de ex-wethouders zijn verantwoordelijk, maar ook de raden.
Hebben ze zich om de tuin laten leiden of hebben ze echt alleen het gemeentepluche geroken?
Ik vind het onbehoorlijk dat de burger straks gaat betalen. Wat denk  jij?
Als de gemeente straks gaat bezuinigen op openbare zaken, dan moeten de ouders gaan dokken, grrrrrr.

Afgelopen week  was het een historisch moment in het cultuurkwartier. Twee ex-leden van The Rolling Stones waren in Apeldoorn.

Bill Wyman in Gigant en Dick Taylor in het Bluescafé. Taylor was de eerste bassist van The Stones. The Pretty Things waren goed, Jook. Dampende muziek, zoals ze die al jaren maken. Ik vond Bill Wyman wat tegenvallen. Te gepolijst.
We hebben het vaak over Gigant, maar laten we niet vergeten dat Jan Kerseboom van het Bluescafé ook een vuurvreter is op het gebied van bands in zijn lokatie krijgen. Het is een soort dampende heilige grond daar. Elke band die daar speelt komt terug en vooral de buitenlandse bands.
The heren van The Things hadden het prima naar hun zin. Behalve de roadmanager. Die zat vooral te klagen vooraf. Ik was erbij. Ik kon het niet laten achteraf te zeggen dat het zeer geweldig was. En er kon natuurlijk geen Duits lachje vanaf. Vaak is het management lastiger dan de band zelf. Ik heb dat zo vaak meegemaakt.

Leuk dat we elkaar gezien hebben bij de opening van Jacks Gallery. Mijn maatje doet het dan toch maar weer. Creatief ondernemen, noem ik dat. Respect hiervoor. Over ondernemen gesproken: Peter Eemsing heeft ook weer een Eigen geproduceerd. Erg goed van hem om dit weer voor elkaar te krijgen. Een soort glossy undergroundblad met een tikje ondernemer erin. Voor elk wat wils. Je kunt ook zeggen dat het blad niet weet welke kant het op moet gaan. Maar het blijft underground en een typisch Eemsing-product. Hij durft wel. En durvers hebben we nodig in 055.

We hebben namelijk een imagoprobleem hier.
Opmerkingen in het nieuws over de grote geldverspilling blijven langer hangen dan het feit dat Apeldoorn ook rock ‘n’ roll is.

Overigens zullen we elkaar wel gaan zien bij Roots in de Woods. Ik doe mee vanuit Apeldoorn Direct. Het is weer dik aan tussen Roots en Apeldoorn Direct. We gaan met een spannend team de Rootskrant verzorgen. Het gaat weer een feest worden. Hier zijn we ook goed in in Apeldoorn. Dat heet: Trots Op Apeldoorn.
Kom Jook, schenk nog eens in!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?