Jarige Apenheul zoekt naar oude foto’s en video’s voor jubileum

Dinsdag 2 februari 2021

Door Tim Uilen

Archief | Gerard Oltmans

De Apenheul bestaat bijna 50 jaar. Sinds 1971 verwelkomen ze gasten van jong en oud. Als je in Apeldoorn woont of bent opgegroeid heb je vast al wel eens een keer het dierenpark bezocht. Nu nadert dus dit jubileum en zoekt het park naar oude foto’s en video’s.

Opgericht op 12 juli 1971 door fotograaf Wim Mager, de Apenheul is al jarenlang een leuk familie- of schooluitje voor iedereen in Apeldoorn. Nu vraagt het park wat terug van die bezoekers, namelijk oude foto’s en video’s. Ze zoeken historisch beeldmateriaal van het park en de verblijven. Over de laatste 50 jaar is de Apenheul veel verandert, op deze manier wil het park de veranderingen en groei vastleggen.

Openluchtexpositie

De mooiste beelden gaat het park gebruiken in de ‘Apenheul Jubileum Expositie’, een openluchtexpositie in het centrum. Daarnaast kunnen de beelden ook gebruikt worden ter promotie van het jubileum of misschien zelfs in het park. Momenteel is de Apenheul nog steeds gesloten vanwege de winterperiode. Het dierenpark hoopt in het voorjaar weer open te kunnen om het jubileum optimaal te vieren.

Als jij je oude foto’s of video’s wilt delen, dan kan je via Wetransfer het beeldmateriaal naar marketing@apenheul.nl sturen. Alleen met toestemming kunnen de beelden gebruikt worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?