Jarige neusaap geniet van bosje bloemen in Apenheul

Vrijdag 17 april 2015

Door Redactie

Afgelopen week werd Bagik, één van de neusapen in Apenheul, dertien jaar. Een vaste bezoeker besloot daarom wat geld te schenken om Bagik te trakteren. Hij heeft met smaak gegeten van het eetbare boeket!

Wel en wee
Apenheul is de enige niet Aziatische dierentuin waar neusapen te zien zijn. De apen met de opvallende neuzen hebben inmiddels een schare fans opgebouwd onder de vaste bezoekers van Apenheul. Zij leven enorm mee met het wel en wee van deze gevoelige en zeldzame soort. En dat uit zich dus in onder andere in traktaties voor hun verjaardag.

Veeleisend
Apenheul heeft sinds 2011 neusapen, Bagik hoorde bij de eerste lichting die in Apenheul arriveerde. Hij heeft inmiddels gezelschap van Jeff, een jonger mannetje. Samen houden ze de verzorgers aardig bezig. Het is een veeleisende soort, Bagik is bijvoorbeeld herstellende van een ontstoken kies. Ook hebben ze een zeer specifiek dieet van bladeren, waarvoor onder andere een speciale vriezer is aangeschaft.

Thuis in Apenheul
Na diverse aanpassingen van hun verblijf en dieet konden de neusapen wennen aan hun nieuwe omgeving. Inmiddels gaat het goed met de twee neusapen in Apenheul. Vorig jaar zomer namen ze zelfs af en toe een duik in de gracht rondom hun eiland. Neusapen staan erom bekend dat van zwemmen houden, maar vorig jaar was de eerste keer dat het gesignaleerd werd. Een teken dat ze zich in Apenheul thuis voelen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!