Help de bevolking van Oekraïne

John Berends nu echte Apeldoorner

Donderdag 14 april 2016

Door Redactie

Peter Vroon

Burgemeester John Berends kreeg vanavond, donderdag 14 april, in het stadhuis als eerste een certificaat overhandigd van de BV Stadsherstel. De BV is een initiatief van Vereniging Andries van Driesum die zich ten doel stelt om oude panden op te kopen, tot restauratie over te gaan en deze zoveel mogelijk hun oude bestemming terug te geven. Het Achterom aan de Mariastraat is daar een voorbeeld van.

De BV Stadsherstel geeft 30.000 certificaten uit à raison van een 100 euro per stuk. Het is de bedoeling om vier panden te kopen. De totale kosten bedragen zo’n drie miljoen euro. Vandaar die 30.000 ’aandelen’. Blijft er nog wat geld over of komt er meer binnen, dan heeft de BV nog meer panden op het oog. Bij voorkeur Jugendstil, want daarin is Apeldoorn als stad onderscheidend.

Berends kan zich helemaal vinden in het initiatief. Hij gaf aan het cadeau gegeven certificaat niet te aanvaarden zonder het zelf te betalen. En daarmee is hij in de ogen van Jan Brouwers, een van de initiatiefnemers, een echte Apeldoorner. Meer informatie: www.stadsherstelapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?