Moet jongen die overval verzon kosten betalen?

Woensdag 27 juni 2012

Door Niels Damstra

De jongen die maandagmiddag 25 juni aangifte deed van beroving heeft het verhaal verzonnen. Dinsdagavond heeft hij dit opgebiecht nadat de wijkagent hem confronteerde met camerabeelden van de plek waar het volgens de jongen gebeurd moest zijn. Op de beelden was niets te zien.

De Apeldoornse tiener deed maandagmiddag aangifte van mishandeling en beroving. Dit zou gebeurd zijn aan de Voltastraat in zijn woonplaats. De jongen vertelde dat hij door twee jongens was bestolen van zijn mobieltje, sleutels en identiteitskaart. De politie heeft in verband met de ernst van het feit direct een onderzoek ingesteld en bekeek onder andere camerabeelden. De camera was precies gericht op de plaats waar de beroving plaatsgevonden zou hebben. Er was niets te zien.

Toen de wijkagent de tiener daarmee confronteerde, verklaarde hij de beroving verzonnen te hebben. Hij was zijn huissleutels voor de tweede keer in korte tijd verloren en durfde dat thuis niet te vertellen. Daarom verzon hij de beroving. Het mobieltje en de identiteitskaart had hij thuis nog gewoon in zijn bezit.

De politie probeert de kosten op de jongen te verhalen. Vind jij dat de jongen aansprakelijk gesteld moet worden voor de gemaakte kosten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!