Jongeren in beweging tijdens Nationale Sportweek

Vrijdag 25 september 2020

Door Amrutha Mol

Archief | Accres

Als onderdeel van de Europese week van de sport vindt van 18 september tot en met 27 september de Nationale Sportweek plaats. Sportstimulering houdt verschillende sport events voor jong en oud. Het thema van de week is ‘Sport doet iets met je’.

Voor een aantal basisscholen in Apeldoorn Zuid was er een Kidsrun op de eerste dag. Op maandag en dinsdag waren de omliggende dorpen van Apeldoorn aan de beurt. Voor groep 1 en 2 van de scholen de Poort uit Loenen en OBS Oosterhuizen uit Lieren vond er een loopfietsen race plaats. Woensdag en donderdag waren de voortgezet onderwijsscholen aan de beurt. Voor deze leerlingen was er een Multi Beach Event in het Ordenbos.

De sportweek wordt afgesloten met een Familie Sportfestijn bij Binky. Er wordt hier onder meer een wandel en fietstocht georganiseerd.

Start2playsports

Tijdens deze week was de opening van een nieuw programma: Start2playsports. De bedoeling van dit programma is, dat het motivatie geeft om te gaan sporten en de drempel om te gaan sporten verlaagd. Je kan op deze dag kennis maken met verschillende sportverenigingen en hun sport. Het is een kort kennismakingsprogramma waarbij je niet vast zit aan lidmaatschappen of andere verplichtingen. Plezier en sociaal contact staan voorop. Het programma duurt 6 weken en je word begeleid door ervaren trainers.

Rico de Boer van Sportstimulering Accres vertelt: “Voor jongeren is het vaak een grote stap om zich aan te sluiten bij een sportvereniging, als ze dat nog niet waren. De drempel is vaak te hoog voor mensen, omdat ze nieuw in een team komen of omdat ze de techniek van de sport nog niet beheersen. Maar Start2playsports is een 6-weekse cursus waarbij een kandidaat de techniek van een sport al kan oefenen samen met andere starters.” Het project wordt dit jaar voor het eerst gehouden en Rico spreekt uit hoe hij de toekomst van dit project graag voor zich ziet: “We willen ieder half jaar een nieuwe cursus aanbieden, maar daarvoor is eerst naamsbekendheid nodig. Daarom beginnen we met het delen van kleine successen en we hebben nog een aantal campagnes lopen waarmee we hopelijk meer naamsbekendheid krijgen.”

Kennis maken met sporten

Dat sporten belangrijk is voor lichaam en geest is wel bekend, maar hoe dit project daaraan gaat bijdragen legt Rico uit: “We proberen sporten  bij jongeren te stimuleren en we proberen inwoners van Apeldoorn in beweging te brengen. We hebben al een aantal projecten lopen voor kinderen, maar voor jongeren was er nog niet zo’n project als deze. Om jongeren in beweging te brengen hebben we dit initiatief opgezet.”

Dit is een initiatief van de afdeling sportstimulering van Accres. Het is bedoeld voor mensen tussen de 18 en 35 jaar en je kan als deelnemer van het kennismakingsprogramma makkelijk instromen bij een vereniging naar keuze. Aanmelden voor Start2PlaySport doe je via sportstimuleringapeldoorn.nl/start2playsports. Het is in Sporthal Matenpark, Heemradenlaan 130, 7329 BZ Apeldoorn. Meer informatie over het programma is te vinden op sportstimulering.accres.nl/start2playsports.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!