Help de bevolking van Oekraïne

Jongerenredactie krijgt vorm

Dinsdag 17 januari 2012

Door Redactie

Productiehuis USA

Onlangs mocht Apeldoorn Direct een vijftal jongeren verwelkomen aan de redactietafel voor een brainstorm. Het was in het begin even aftasten, maar na enkele minuutjes kwam het gesprek goed los.

Er werden allerlei belevingen gedeeld, waaronder de leukste cafés van de stad, de nieuwe bioscoop, het gemis van echte disco’s, de nieuwste en vetste gadgets, de communicatie over jongeren evenementen in de Gigant en jongerencentra en veel meer. Veel frisse inspiratie kwam ter tafel en daarmee voldoende ideeën om een vervolg te geven aan dit gesprek.

Tevens genoeg inspiratie voor de huidige redactie van Apeldoorn Direct om verbindingen te ontwikkelen tussen het bestaande platform en jongeren. Er bleek duidelijke behoefte te bestaan aan communicatie: wat gebeurt waar voor jongeren, wanneer en vooral wie gaan er nog meer? Wat leeft er in de jongerencentra, wat doet men daar? Welke muziek is hot, wat not en welke gadgets en spellen zijn nu vooral wat je moet hebben? Waar vind ik leuke chill-plekken om mensen te ontmoeten en wie is die nieuwe Apeldoornse band? Oh ja, en wat kan je wél doen als je zakgeld op is?

Een totaal andere manier van denken en doen, nog zo bevrijd van ingewikkelde verantwoordelijkheden. En toch op zoek naar het gemeenschappelijke: het nieuws van Apeldoorn.

Binnenkort krijgt het gesprek een vervolg en gaan we de kansen en ideeën nader vorm geven. Blijf op de hoogte om te kijken wat de toekomst van Apeldoorn bezig houdt. Ken je zelf iemand die leuke dingen kan schrijven of foto’s/filmpjes kan maken voor Apeldoorn Direct, laat het ons weten: redactie@apeldoorndirect.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?