Journalistieke vrijheid is voor mietjes

Maandag 14 februari 2011

Door Niels Damstra

Oh jee, gedonder met de pliesie. Deze keer is het menens.

Wat wil het geval. In de avond van 13 februari vond er op de Eerste Wormenseweg in Apeldoorn een woningbrandje plaats. Ik ging dat filmen. Leuk voor Apeldoorn Direct, of als het veel nieuwswaarde heeft wellicht Omroep Gelderland of de Stentor, want mensen zijn gek op brandjes.

Ho, wacht daar komt de pliesie, was al tijdje terug gevraagd om assistentie, maar koffie was nog niet op. Of ik even op wil zouten. Wat volgde was een soort van intimidatie-spel met een dikke Tonnie in de hoofdrol. Ze zouden ‘Omroep Gelderland wel even op de hoogte stellen’ (filmde ik voor Omroep Gelderland??) of ‘mijn perskaart laten intrekken’.
Helaas voor de agent had ik mijn audio nog niet uitgeschakeld en is het hele machtsvertoon van de twee agenten netjes vastgelegd. Oordeel zelf aan de hand van de beelden. Was ik hinderlijk aan het filmen?

Inmiddels heeft de persvoorlichter van de politie Noord- en Oost Gelderland het betreffende filmpje ook gezien. Zij gaat, op eigen initiatief nota bene, uitzoeken waarom de agenten mij zo onprofessioneel benaderden.

Uiterst vermakelijk allemaal, over tot de orde van de dag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!