Kan je me bijhouden?

Maandag 29 mei 2017

Door christenunie apeldoorn

Samen met een vriendin fietste ik gisterochtend, zondag 28 mei, voor de lol naar Beekbergen. We spraken af bij de rotonde in de Maten. Ze had al aangekondigd direct na het naar school fietsen van haar kinderen, met de bakfiets te zullen gaan. Ik verwachtte een zwaar geval en zag ons al in een rustig tempo naar ons koffieadresje in Beekbergen peddelen. Ze wachtte me echter op met een prachtige elektrisch gestuurde fiets, met lichtgewicht bak in zo te zien gerecycled materiaal. Ik had duidelijk wat afslagen gemist!

Onderweg (‘kan je me bijhouden?’) vertelde ze me dat ze met haar man had besloten hun tweede auto weg te doen en deze fiets aan te schaffen. Het bleek een gouden greep in de dagelijkse logistiek van hun gezin. De voordelen bleken ruimschoots tegen de nadelen op te wegen. Hoera, dacht ik intussen, weer een auto minder rond de basisschool van deze kinderen!

De actie Wijs op weg in de Maten is net afgerond. Veel ouders en kinderen hebben op allerlei manieren weer even voordelen van fietsen naar school gehoord. Mijn oproep aan de fietsende ouders: vertel uw succesverhalen ook de komende weken zo veel en zo vrolijk mogelijk door! Fietsen is het nieuwe autorijden in Apeldoorn.

Hanna Riezebos, gemeenteraadslid ChristenUnie

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?