Help de bevolking van Oekraïne

Kantinegesprek: kunst in de buitenruimte

Maandag 11 november 2019

Door Amrutha Mol

Binnen en rondom Apeldoorn is veel natuur te vinden. Met de Veluwe aan onze voeten staan we gelijk tussen het groen. Ben je voor werk of recreatie graag buiten en kun je intens genieten van kunst in het landschap en andersom? Dan is het Kantinegesprek, op woensdagavond 13 november, misschien wel wat voor jou.

Een andere manier van kijken naar buitenruimte

Het kan maar zo zijn dat je het buiten zijn niet bewust beleeft. Het regent of is koud en gehaast loop je snel naar je bestemming, waar je binnen kunt zitten. De meeste mensen kijken niet bewust naar de buitenruimte en beleven de schoonheid van de natuur niet.

Op woensdag 13 november vindt de 3e editie plaats van Het Kantinegesprek, een avond vol sprekers die de wereld van ‘het groen’ belichten vanuit verschillende perspectieven. Op deze avond in ACEC kun je je laten inspireren door nieuwe ontmoetingen met ontwerpers en andere professionals die zich bezighouden met of interesse hebben in de buitenruimte, op welke manier of schaal dan ook.

Sprekers

Arjan Boekel komt vertellen over zijn ervaringen met het ontwerpen en realiseren van zijn werk. Hij heeft namelijk goud gewonnen, in mei 2019, met zijn showtuin ‘Tweede natuur – een groene habitat’. Dit werk viel op door het vernieuwende gebruik van materialen en de uitbundige beplanting.

Suze Peters heeft inmiddels een tweede boek op haar naam staan, waarin ze mensen anders laat kijken naar ongewenste gasten in de tuin: ,,Veel mensen zien insecten als een last maar eigenlijk zijn wij mensen een last voor e ecologie en duurzaamheid. Ik wil kennis delen en mensen stimuleren om om te denken.”

Victor van Pieterson is botanisch expert, onderzoeker, verhalenverteller, fotograaf en gepassioneerd professioneel tuinman. Hij heeft de afgelopen jaren met zijn blik naar beneden gericht de Schilderswijk in Den Haag afgespeurd naar alledaagse en bijzondere wilde planten. Hierover verschijnt in november het Herbarium van de Schilderswijk, een boek vol foto’s, botanische informatie en verhalen over stadse natuur.

Norbert Peeters is botanisch filosoof en heeft al meerdere keren de bezoekers van Het Kantinegesprek verteld over bepaalde gedachten en verhalen over allerlei aspecten van de natuur. Deze keer zal hij het thema ‘Vondels volkspark – Tussen stad en wildernis’ van inhoud voorzien. Wat waren de filosofische achtergronden voor het ontstaan van dit park en wat is de meest recente ontwikkeling in het denken over dit park?

Jolanda Vreeken laat je lachen tijdens het botanisch cabaret. Samen met ons verkent ze een historische, botanische en narratieve verkenning van een vrucht die in verband wordt gebracht met vruchtbaarheid, schoonheid en de dood.

Aanmelden en eten

Onder het genot van een hapje en drankje kan er gepraat worden met de sprekers en mede geïnteresseerden. Voor iedereen die inspiratie zoekt in en over de buitenruimte is er dus aanstaande woensdagavond, 13 november, vanaf 19.30 uur een Kantinegesprek. Om 18.00 uur wordt er een buffet geserveerd waar voor 17,50 euro van kan worden meegegeten. De rest van de avond is vrij van kosten, maar meld je wel even aan via info@nova-tuinen.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?