Kenneth Letsoin, Krista Burger en Martinus Papilaja in het ACEC

Donderdag 3 mei 2018

Door Roelof Rump

Drie kunstenaars die iets gemeenschappelijks hebben. Wat hen bindt is actiementaliteit. Alles in hun omgeving dat beschikbaar is wordt omgezet in kunst. Afval van de straat, papier, hout, karton. Mixed media in de breedste zin van het woord. Hoewel alles gebruikt wordt is er bij iedere kunstenaar sprake van een eigen, herkenbare beeldtaal. Afval en kleur zijn de hoofd ingrediënten in hun werk.

Als ik zeg dat afval nutteloos is, zul je het waarschijnlijk met me eens zijn. Natuurlijk, als je het recyclet kan het veranderen in iets wat wél nut heeft. Maar deze kunstenaars denken daar anders over: ze toveren kapotte of weggegooide spullen juist om in prachtige sculpturen. Sommige om bewustzijn over vervuiling te creëren, andere gewoon omdat ze heel creatief zijn.

Zou deze expositie iets voor een school zijn? Ergens gevonden een leerdoel over afval: Hergebruik of recycling? In deze opdracht bespreek je met de leerlingen wat hergebruiken en wat recyclen is. Je sluit aan bij wat de leerlingen al weten en geeft voorbeelden van manieren van hergebruik en recyclen.

Lesinhoud
Je bespreekt met de leerlingen de verschillen tussen hergebruik en recycling.
De leerlingen doen een fotospel om voorbeelden van hergebruik en recycling in hun omgeving te herkennen. Ze maken een eigen afvalkunstwerkje.

Lesdoelen
De leerlingen leren wat met afval gedaan wordt en wat ervan gemaakt kan worden. Ze kunnen het verschil tussen recyclen en hergebruiken benoemen.

Niet onbelangrijk en het meest gezellige deel van de dag:
Na afloop van de expositie hebben we een Turks buffet. Reserveren, stuur mail naar gerrit@acec.nl.

Opening zaterdag 5 mei, 16.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

ACEC Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!