Kijk live mee in het Apeldoornse Glazenhuisje – update

Vrijdag 21 december 2012

Door Studentenredactie

Het Glazen Huisje in Apeldoorn is van start! DJ’s Gert Mulder en Ruud van den Bosch hebben om 10.00 uur plaatsgenomen in het huisje dat zich bevindt aan de Deventerstraat ter hoogte van Brasserie de Pasch, tevens partner van het initiatief.

Het Glazen Huisje is te volgen met een livestream (zie hieronder) die mogelijk wordt gemaakt door vier webcams die zich rondom het huisje bevinden. Alleen luisteren kan ook via Radio Apeldoorn op 107.1 FM.

Later op de dag zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden rondom het Glazen Huisje dus houd de site in de gaten!

Update: De officiële opsluiting van de twee DJ’s in het kleinste (!) huisje van Nederland vond plaats om 16.00 uur. De opsluiting werd gedaan door burgemeester John Berends, die met loeiende sirenes aankwam met de bus van Het Rode Kruis wat zorgde voor een leuk effect. De burgemeester was lovend voor Het Glazen Huisje Apeldoorn: ‘’Het is een geweldig initiatief en prachtig dat dit ook in ‘mijn’ stad plaatsvindt. Door dit te organiseren wordt Apeldoorn op de kaart gezet . Het evenement is iets om

de jeugd, die toch al massaal weg trekt uit Apeldoorn, te ‘triggeren’ naar het huisje te komen. Ik zeg vooral zo doorgaan en dit is hopelijk niet de laatste keer dat dit georganiseerd wordt’’.

De twee DJ’s kwamen ook nog aan het woord en merkten op dat het toch wel spannend werd toen de bus van het Rode Kruis eraan kwam: ‘’Dan gaat het echt gebeuren en weet je dat je niet meer terug kan’’ aldus Ruud van den Bosch. De andere DJ, Gert Mulder bedankte de gehele organisatie van het Glazen Huisje: ‘’Zonder al deze mensen was dit nooit mogelijk geweest’’. Ook werden de heren van de winkel Beermann bedankt voor het vrijgeven van het huisje, die al weer zo’n 60 jaar staat tegenover de winkel. In brasserie de Pasch was Andy van der Meyde, oud voetballer van onder meer Ajax, Internazionale en FC Twente aanwezig om zijn boek ‘Geen Genade’ te signeren. ’s Avonds vonden er optredens plaats van Jack & Dolf, Harry Vesseur , ook wel ‘Party Harry’ genoemd en Hansen Tomas.

Later op de avond werd de tussenstand van de eerste dag bekend gemaakt: Er werd maar liefst € 2.683,40 verzameld. Voor de start van Het Glazen Huisje was al €2.100,- opgehaald. Dit brengt de tussenstand van de eerste dag al op €4.783,40! Dit bedrag is dankzij diverse cheques van bedrijven en particulieren tot stand gekomen. Vandaag zullen basisscholen de opbrengsten afgeven die ze hebben binnengehaald door middel van verschillende acties. Verder zullen er, in de loop van de dag weer verschillende optredens plaatsvinden. Vanavond zal er een hardloopwedstrijd georganiseerd worden: De Santa City Run. Hierbij leggen de hardlopers 5 of 10 km door het centrum van Apeldoorn af. €5,- van het inschrijfgeld zal naar Serious Request gaan.

Voor het complete programma kijk je op www.glazenhuisjeapeldoorn.nl


(Later meer)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!