KinderKaravaan op pad: twee weken theaterplezier

Maandag 26 juni 2023

Door Redactie

Vanaf 7 augustus kunnen alle kinderen van 4 tot 12 jaar genieten van de KinderKaravaan, een reizend theaterproject dat de parken van Apeldoorn, Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem aandoet. Georganiseerd door Theater Orpheus, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof wordt iedere dag tweemaal de voorstelling Au! vertoond.

Succesvolle edities

De KinderKaravaan viert in 2023 alweer haar vijfde editie. Marij Wools, coördinator Theater van de Stad & Educatie bij Theater Orpheus, kijkt terug op vier succesvolle jaren: “De uitbreiding naar twee weken, mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Gelderland, maakt het mogelijk om nog meer kinderen deze unieke theaterervaring te bieden.”

Over de voorstelling

Plan-d’s voorstelling Au! is een grappige en ontroerende dansvoorstelling over pijn. Het leert kinderen dat pijn niet iets is om bang voor te zijn en dat het hen zelfs sterker kan maken. De voorstelling speelt van 7 tot en met 18 augustus, tweemaal daags, in de verschillende parken. Exacte locaties en meer informatie zijn te vinden op de site van Orpheus.

De groei

Dit jaar breidt de KinderKaravaan uit, en reist voor het eerst ook naar Beekbergen en Klarenbeek. In samenwerking met de schouwburgen in Zutphen en Lochem zijn daarnaast parken in deze steden toegevoegd aan het schema. Het doel: cultuur toegankelijk maken voor iedereen, door kindertheater naar de buurt te brengen.

Theater van de stad

De KinderKaravaan is een onderdeel van het programma Theater van de Stad van Orpheus, dat gedurende het jaar diverse voorstellingen en activiteiten organiseert buiten de reguliere programmering. Het richt zich op mensen die niet regelmatig naar het theater gaan, en probeert hen op deze manier kennis te laten maken met de wereld van theater. Meer informatie over dit project en persoonlijke verhalen van deelnemers is te vinden op de website van Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!