Klungelpiet blijft voorlopig in Spanje

Donderdag 10 november 2016

Door David Levie

De Klungelpiet blijft voorlopig in Spanje. Komende zaterdag, 12 november, is er voor hem geen plek ingeruimd tijdens de intocht van Sinterklaas die om 10 uur begint aan de oevers van het kanaal. Het geesteskind van producent Tim Koldenhof en zijn compagnon de acteur Joji Na, lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Ook een serie optredens op een prominent Apeldoorns podium is er niet bij.

Na zeven jaar achter elkaar met de Jufpiet Apeldoornse theaterzalen te hebben bezocht zit een overtocht naar de Veluwe er niet in. Drukte aan de Vlijtseweg bij Tim Koldenhof Producties maakt de vrij prijzige reis dit jaar onmogelijk. Of de Klungelpiet – hij trad op voor kleuters en de laagste groepen van de basisschool – ooit nog vaste voet op Apeldoornse bodem zal zetten is ook van de ASK afhankelijk. De stichting die al sinds jaar en dag de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn organiseert moet met Tim Koldenhof Producties naar wegen zoeken om de Klungelpiet in haar programma een vaste plek te geven.

Joji Na ziet momenteel geen kans gestalte te geven aan zijn eigen creatie: de Klungelpiet. Hij heeft zijn handen vol aan de theaterschool die sinds de fusie met theaterschool STA naar 800 leerlingen is gegroeid en waaraan ook Nelke van der Gaag, de voormalige directeur van STA is verbonden. ,,En die groei zet zich door’’, laten Na en Koldenhof weten.

Tim Koldenhof heeft momenteel geen ruimte om een tijdrovende en geldverslindende (er moet geld bij) sinterklaasproductie neer te zetten. Hij geeft voorrang aan andere projecten waaronder een landelijke theatershow waarvan hij zich de producent mag noemen. De show komt in maart 2017 naar Gigant. Ook heeft hij een show met Apeldoorns talent die binnenkort in de Grote Kerk is te zien.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?