Klup maakt van opening expo feestje

Maandag 8 mei 2017

Door Redactie

Met de opening van een schilderijenexpositie in het Stadhuis heeft De Klup de viering van het 50-jarig bestaan een flink klap gegeven. De ontmoetingsplek voor mensen met (en ook zonder) een beperking aan de Mariastraat doet het op 20 mei in Omnisport nog grootser over.

Vanavond (maandag 8 mei) was het al ongekend druk in de catacomben van het Stadhuis waar 25 amateurs van de Klup en evenzovele Apeldoornse professionals hun werk tonen. Ze hebben zich door elkaar laten inspireren en dat levert bijzondere schilderijen op.

Voordat de schilders en hun begeleiders naar het Stadhuis liepen was er nog een Chinese maaltijd aan de Mariastraat. Onder begeleiding van de pipes en drums van de 48th Highlanders of Holland toog het gezelschap naar het hart van der stad. De wethouders Blok en Cziesso tekenden voor een dubbelpresentatie tijdens hun speech waarin nadrukkelijk werd gezegd hoe belangrijk het voor een stad is als mensen zich om elkaar bekommeren. Het grote aantal vrijwilligers in Apeldoorn werd nog eens duidelijk onderstreept. Alleen de Klup telt er al 130.

Apeldoorn Direct had een groot aandeel in de aanloop naar deze opening. ,,We zijn meer dan een medium dat nieuws brengt’’, aldus hoofdredacteur David Levie. ,,Wij zijn als redactie allen mensen die in Apeldoorn wonen en werken en voelen ons betrokken bij het wel en wee in de stad. We hebben op verzoek van de Klup beroepskunstenaars en deelnemers van de schildersklub bij elkaar gebracht en de gemeente gevraagd om de expositie in het Stadhuis te kunnen houden. We hebben van iedereen medewering gekregen. Hartverwarmend.’’

Twee fotografen van Apeldoorn Direct, Peter Vroon en Gerard Oltmans, zijn nog druk met hun fotoboek dat het halve eeuwfeest extra luister moet gaan geven. Aan het eind van het jaar hoopt het duo dat belangeloos meewerkt het boek te kunnen presenteren.

De expositie is tot en met 19 mei zien. Het Stadhuis is op werkdagen tijdens kantooruren open en ook nog eens op de dinsdag- en donderdagavond.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?