Help de bevolking van Oekraïne

Komst Primark en Starbucks de redding voor Apeldoorn

Dinsdag 20 december 2011

Door Randy Gasper

Er zijn er maar 3 in Nederland, de laatste vestiging opende onlangs in Zaandam: Primark. De Ierse (wat hebben Ieren met goedkoop: Primark, RyanAir) keten die ooit begon met de goedkope filosofie “Penneys for Primark” lijkt volgens de geruchten zijn zinnen te hebben gezet op de Van Berlo locatie achter MegaMax.

Het zijn natuurlijk maar geruchten, al liet de keten eerder al eens doorschemeren dat in deze kant van het land een bekende winkelstraat als die van Apeldoorn wel een geschikte locatie lijkt voor het verder door ontwikkelen van haar keten. Tijd zal het uitwijzen.

Een Starbucks lijkt nog op zich te wachten. Steden als Amsterdam, Utrecht, Leiden, Nijmegen en sinds kort Arnhem zijn toch steden met een studentenkarakter en ondanks de pittige koffieprijzen, lijken zij de grootste sponsor van deze koffieketen. En juist die doelgroep ontbreekt in Apeldoorn. Het lijkt zo dichtbij….

En de vraag is natuurlijk… wat vindt de rest van de winkeliers van dit soort ketens? Ze stressen al als een malle als MediaMarkt zijn zinnen heeft gezet op een plekje in Apeldoorn. Moeten we naast Zara, H&M, Hema, McDonald’s, Subway, V&D nog meer ketens erbij? Wanneer krijgen wij een Bijenkorf of liever nog… een Ikea?

Als jij mocht kiezen… Welke winkelketen zie jij graag komen?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

38 REACTIES

Adriaan

Adriaan 20 december 2011 om 14:32 uur

Starbucks! Zonder twijfel.. Die mis ik echt in Apeldoorn!

Bolle Arie

Bolle Arie 20 december 2011 om 14:35 uur

Heel simpel. Uitgangspunt moet zijn om je binnenstad te versterken. Dus: Op de van Berlo-locatie een Primark (een vrouwenmagneet met landelijke aantrekkingskracht), een Saturn of Media Markt (vrouwen naar de Primark, mannen naar het elektronische spul en de gadgets) en een Starbucks. En welja, doe tegenover de McDonalds dan ook maar een Star Bucks en een Burger King. Hoppa, vier ketens die een enorme positieve impuls kunnen geven aan de binnenstad. Dus: Primark, Media Markt, Starbucks en Burger King. Bam. Misschien nog een leuke pub erbij met wat terrasjes. Maar wat moet er dan bij Omnisport? Nou, zet daar dan een Ikea, een Gamma/Karwei/Hornbach/Formido. Dat botst en bijt niet met je binnenstad. Bovendien past een Ikea wel bij de woonboulevard. . Nogmaals, uitgangspunt moet zijn om onze binnenstad te versterken!!! Het is fantastisch dat we nu een nieuwe bioscoop hebben. Daar moeten we heel blij mee zijn. Maar als je de binnenstad echt een impuls wil geven, zorg dan dat er op de van Berlo-locatie een Primark komt! Ik vind de titel van deze blog daarom ook zeer de lading dekken.

I. Jansen

I. Jansen 20 december 2011 om 14:37 uur

Starbucks en Primark? Lijkt me prima! Bijenkorf vind ik ook een prima idee. Mediamarkt mag persoonlijk wegblijven van mij, maar dat is meer omdat dat toch afzetters zijn :) Ketens trekken toch meer mensen naar de stad toe, die daarnaast ook echt de kleine zaken wel ingaan.

Danny

Danny 20 december 2011 om 14:45 uur

Starbucks, die mag er zeker komen :D Maar ik wacht ook nog steeds op een Burger King ^^

bazbo

bazbo 20 december 2011 om 15:11 uur

"Als jij mocht kiezen… Welke winkelketen zie jij graag komen?" Ik zie het liefst Plato BLIJVEN. :D

Ingeborg

Ingeborg 20 december 2011 om 15:59 uur

Laat allemaal maar komen! lijkt mij goed voor Apeldoorn. En ik vind het idee van een Ikea bij Omnisport super! Ook een Bijenkorf ben ik dol op. En dan wil ik wel nog leuke, kneuterige (artistieke) winkeltjes in de binnenstad erbij. Dat kan dan mooi bij het Caterplein in de buurt. Daar staat toch veel leeg en als er al wat in zit, is het na een half jaar weer weg.

EvaSiebelink

EvaSiebelink 20 december 2011 om 19:37 uur

Een primark zou de oplossing zijn!! Wij zitten centraal en dat zou veeeel meer mensen trekken!! Ohh laat dat doorgaan!

Marijn

Marijn 20 december 2011 om 22:48 uur

Burger King en Starbucks mogen wat mij betreft wegblijven. Ik vind een Pull & Bear een veel betere aanwinst voor Apeldoorn. Mooie kleding voor mooie prijzen. En ze hebben pas een paar vestigingen in Nederland, dus Apeldoorn kan daar wel bij. En dan niet op de Van Berlo-locatie, maar aan de Marktstraat bij het Marktplein. Een Saturn en Primark mogen op de Van Berlo-locatie als trekker fungeren. Die Ikea kunnen we wel vergeten, die komt namelijk al in Zwolle. Bovendien heeft Apeldoorn daar geen geschikte locaties voor beschikbaar...

Emma

Emma 31 december 2011 om 17:31 uur

Starbucks! Sowieso, en dan het liefst gewoon in het centrum, en niet op het station ofzo. Maar als er een Ikea komt lijkt me ook super!

Claudia

Claudia 2 januari 2012 om 12:19 uur

Ik wil zooooo graag een primark!

Bart Lauw

Bart Lauw 2 januari 2012 om 17:23 uur

Dat Plato weggaat is inderdaad dood en doodzonde Bazbo. Wat een gemis voor muziekminnend Apeldoorn e.o.. Samen met Nawijn&Polak en Hans van Werven was dat, mijns inziens, toch de top drie binnen de Apeldoornse detailhandel betreffende betrokkenheid, het juiste advies en service. Een Starbucks in het centrum lijkt mij niet verkeerd, al is de koffie van Martins, Fijn en Central Park ook van uitstekende makelij binnen een gezellige setting. Minder dertien in een dozijn ketens en meer kleine winkeltjes zou wel leuk zijn.

Thijmen

Thijmen 5 januari 2012 om 13:55 uur

In Nijmegen is de starbucks aan het station ook recent geopend! Starbucks in Apeldoorn lijkt me heel fijn omdat ik echt een starbucksconcept fan ben maar de bijekorf zal het niet redden in Apeldoorn. Ik denk dat Apeldoorn daar te dorps voor is en er al paar kilomter verderop in Arnhem al één is gevestigt.

Fem

Fem 9 januari 2012 om 22:00 uur

Decathlon! Zit nu alleen in Amsterdam en Heerlen

martin de bes

martin de bes 23 januari 2012 om 17:55 uur

Ja, leuk hoor, allemaal namen noemen van bekende winkels die we graag willen 'hebbon'. Maar het is te veel dagdromerij. Want hoe je het went of keert; dat soort winkelketens komen pas hier als daar een goede reden voor is, en er geen beren op de weg liggen. Reden zijn: Publiek dat KOOPT, oftewel munten uit komen geven. Mensen die hier roepen: leuk als hier een starbucks komt en dan vervolgens bij de opening 2 bakken koffie kopen om er vervolgens heel apeldoorn allerlei meningen over te hebben en er vooral nooit meer terug te komen, heeft zo'n winkelketen geen zier aan. Beren zijn: REGELGEVING en BELASTINGstelsels die keten of winkel vriendelijk zijn. Neem bijvoorbeeld parkeerbeleid/tarieven/ruimte en wat dacht je van het imago wat Apeldoorn afgelopen dagen al dan niet gewild of ongewild heeft binnengesleept als het gaat om de precario of reclame belastingen? Tel uit je winst! Ik zou dus graag allerlei ketens opnoemen, en ik heb ook al een aantal suggesties gezien die ook in mijn optiek een kip of een ei van de binnestadproblematiek zouden kunnen zijn, maar realistisch gezien moet er een mentaliteitsverandering in Apeldoorn plaats vinden. Wat dachten we van bijvoorbeeld een kortere besluitvorming tot bouw dan die we voor de bioscoop hebben gezien. Lijkt mee een SMART doelstelling.

Jahaaa

Jahaaa 26 maart 2012 om 10:27 uur

Primarkk en starbucks yesss!!!!!

f

f 5 april 2012 om 18:52 uur

PRIMARK EN STABUCKKS :D

Dina

Dina 18 mei 2012 om 22:51 uur

PRIMARKKKKKK !!

Andrea

Andrea 11 juni 2012 om 14:43 uur

Heel graag een Jumbo ergens in het centrum en een Starbucks! :D

Vanessa

Vanessa 18 augustus 2012 om 12:59 uur

Primarkk! Starbucks natuurlijk ook leuk :)

oss

oss 24 augustus 2012 om 17:58 uur

sowieso geen primark in apeldoorn! primark moet in een paar steden blijven voor ons als 'dagje uit' als die hier in apeldoorn komt, zie je straks alle meiden met de kleren van primark lopen. dus nee dankje! laat de primark lekker ver weg hebben we goeie smoesjes voor de ouders waarom we perse een hele dag weg moeten naar een andere stad! starbucks dat moet er komen, beetje prijzig maar de jongeren gaan er écht niet moeilijk over doen

Nicole

Nicole 24 augustus 2012 om 19:46 uur

Het feit dat er twee gigantische ketens Apeldoorn aantrekkelijker zouden moeten maken als (winkel)stad, vind ik wel jammer. Wat is er mis met knusse, kleine en 'eigen' koffietentjes die niet vastzit aan een wereldwijde keten? En wat zou er mis zijn met de charme van (vintage)kledingwinkeltjes? Voor je het weet veranderen we in een stad waar de wereldwijde ketens de overhand hebben. In Engeland zijn daar al genoeg voorbeelden van te vinden. Die ketens weten zich steeds beter te vestigen in de Nederlandse winkelstraten.

amber

amber 26 september 2012 om 12:13 uur

ohmygod :) allebei echt super, zijn echt dingen die apeldoorn nog mist PRIMAAAARK :)

Boll

Boll 28 oktober 2012 om 14:55 uur

Primark moet gewoon in Apeldoorn komen! En een Bijenkorf dr bij is perfect maakt Apeldoorn ook helemaal kompleet!!!!!

Yvette

Yvette 4 december 2012 om 11:33 uur

Het is toch verschrikkelijk. Apeldoorn blijft een dorp. Wij hebben hiervoor in Haarlem gewoond en daar zijn zulke leuke winkelsen activiteietn! In Apeldoorn is het triest en lijken de winkeliers van de binnenstad alles te beslissen. Is er een gave Hema sale dan verbiedt de gemeente die voortijdig omdat de winkeliers er last van hebben. De Bijenkorf wilde ook naar Apeldoorn, maar ook dat werd afgewezen en de Bijenkorf vertrok naar Arnhem..Ik ga er niet vanuit dat er iets leuks bij komt in Apeldoorn.

MICHAEL

MICHAEL 9 december 2012 om 20:57 uur

jammer dat we moeten kiezen ze zijn allebij van harte welkom maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch echt uit naar STARBUCKS

sophie

sophie 8 april 2013 om 21:52 uur

Kom maar op met zara home, ikea en primark!

Janine

Janine 30 augustus 2013 om 21:28 uur

Hey ! Ik vind eigenlijk dat apeldoorn tegen valt met winkels . Ik kom er hooguit soms voor new yorker . Maar een primark zou echt ideale winkel zijn . Ik weet zeker veel mensen trekt . Die anders helemaal aan de andere kant van nederland moeten zijn. Misschien is het goed dat Apeldoorn een make over krijg met winkels , sommige winkels zijn van deze tijd maar er zijn ook Winkels wat overbodig is . Het is 2013 en apeldoorn zou daar ook mee aan moet doen . Zowiezo vind ik dat starbucks keten heel goed gaat in het land . Ik weet zeker dat het goed gaat verkopen. Groeten , Janine

Roelof Rump

Roelof Rump 30 augustus 2013 om 23:40 uur

ik winkel altijd in Lelystad, daarna is Apeldoorn top

Randy

Randy 3 september 2013 om 18:35 uur

ik hoop het echt dat er een starbucks in Apeldoorn komt anders is het nu steeds naar deventer of naar arnhem voor de lekkere cake en frappocino,s en de koffie hopelijk komt er dan ook een city mug

l.brug

l.brug 14 januari 2015 om 22:13 uur

Doe mij maar primark en starbucks die moeten in apeldoorn ik kan niet wachten om ze te zien

Antoi

Antoi 5 mei 2016 om 08:10 uur

Liever ikea of primark dat hebben wij niet in apeldoorn of Allebij.

ReagerenLet op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Elke maandag ons nieuws in de mail?