Krattendief aangehouden dankzij camera bewoner

Woensdag 28 maart 2012

Door Redactie

Op dinsdagavond 27 maart heeft de politie een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij een bewoner van een woning aan de Robert Kochstraat in Apeldoorn waren een aantal keren lege bierkratten vanuit zijn tuin gestolen. Hij hing een camera op en met succes. Agenten herkenden de man op de beelden. Zijn verblijfplaats was niet bekend. Gisteravond is hij tijdens een controle aangehouden.

Een oplettende buurman belde de bewoner zondagmiddag 26 februari toen hij iets verdachts zag bij de tuin van de man. Er waren eerder lege kratten gestolen en de bewoner had daarom een camera opgehangen. Na het telefoontje van de buurman reed de man direct naar huis. Onderweg kwam hij de dief met bierkratten achterop zijn fiets tegen. De woningeigenaar sprak hem aan. De dief liet de kratten vallen en sloeg op de vlucht. Hij wist te ontkomen. De bewoner heeft de camerabeelden aan de politie gegeven. Enkele agenten herkenden de man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het was onduidelijk waar hij verbleef.

Dinsdagavond zagen surveillerende agenten dat de man lag te slapen in het portiek van een appartementencomplex aan de Burgemeester Des Tombeplein in Apeldoorn. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. Dinsdagmiddag is de verdachte met een dagvaarding op zak heengezonden. Hij moet zich dinsdag 3 juli voor de rechter verantwoorden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?