Kunst en cultuur in de spotlights tijdens 53ste Culturele Pleinmarkt Apeldoorn

Maandag 3 juni 2024

Door Kevin van Es

De Culturele Pleinmarkt Apeldoorn staat voor de deur. Het terrein van Orpheus is het decor van alweer de 53ste Culturele Pleinmarkt Apeldoorn. Zaterdag 8 juni krijgen verschillende (amateur)kunstenaars de kans om hun werk te laten zien, van schilderijen tot optredens: op de Culturele Pleinmarkt zie je het allemaal! Margaret Bakker is voorzitter van Stichting Culturele Pleinmarkt Apeldoorn, de organisator van de markt, en vertelt meer over het Apeldoornse evenement.

Er is veel te doen betreft amateurkunst, er staan meer dan negentig kramen met mensen die kunst laten zien. Van beeldhouwen en schilderen tot schilderijen en keramiek. Ook kan men binnen en buiten Orpheus genieten van optredens. “Het is een evenement wat geen Apeldoorner wilt missen, anders lukt het niet om 53 edities te houden,” vertelt Margaret,

Kleine kunstenaars

De deelnemers van de markt laten haar bezoekers kennismaken met allerlei vormen van kunst. “Deelnemers willen graag meedoen om te laten zien wat hun vereniging of groep doet en kan. Daarnaast willen we mensen enthousiast maken voor toneel, dans of zang.” 

De lijst met deelnemers is inmiddels maximaal gevuld, zo geeft Margaret aan: “zowel betreft kramen, als optredens. Er zijn mensen die zich alvast aanmelden voor volgend jaar, het leeft echt.”

Orpheus

Het evenement wordt sinds 1978 op het terrein van Orpheus gehouden, Margaret vertelt meer over de sterke en hechte band. “We hebben een hele fijne samenwerking met Orpheus, zij stellen de apparatuur en personeel voor weinig geld ter beschikking.”

Het evenement is volgens Margaret laagdrempelig, maar toch hoogwaardig. “Het is een feest voor alle Apeldoorners, wat veel bekendheid geniet in de stad. Dat er al meer dan 50 edities zijn geweest, bevestigt dit beeld.”

Op de site van de organisatie is het volledige programma te lezen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!