Help de bevolking van Oekraïne

Kunstroute Ugchelen

Maandag 3 oktober 2011

Door Ingrid

02 oktober kunstroute Ugchelen.

37 veelzijdige deelnemers. Door een samenspel van beginnen bij iets wat ik mooi vind en 2 vragen aan de kunstenaar, kwam ik uit op een miniroute met prachtige verhalen. De vragen: 1: wat maakte het voor jou om je op deze manier van kunst te richten? 2: welke kunstenaar zou jij graag willen zien in deze route?

Fotografie: Dees de Bakker, maakt duizenden foto’s voor basisscholen en middelbare scholen. Ieder gezicht heeft een verhaal. De communicatie daarvan vertaalt hij in portretfotografie uitgevoerd op verschillende materialen. Of, zoals de fotograaf zelf zegt, ‘communicatie is belangrijker dan een goed/duur fototoestel’. De tentoonstelling in combinatie met de heerlijke muziek gaf communicatie zonder te spreken op een bijzondere manier, weer.

Beeldende Kunst: Joyce Gruben: een jonge stoere meid, vierdejaars kunstacademie die als stage-opdracht haar eigen galerie op 2 oktober heeft geopend. Natuur in combinatie met de stad is toch wel haar ding. Haar objecten zijn geweldig fascinerend in uitvoering en materiaal, tastbaar, fotografisch en humoristisch.

Schilderijen: Mark Hart, eerstejaars kunstacademie, nee de graffiti die je op iedere willekeurige locatie ziet, passen niet bij hem. Hij giet graffiti in een geweldige mix van portretten van circa 2 meter hoog, tone-sur-tone: mooi, uniek en indrukwekkend.

Schilderijen: Marius van Dokkum: vanuit de kunstacademie gestart als illustrator, toen al van mening dat hijzelf voldoende fantasie had om eigen werk te leveren. Met succes: zijn schilderijen zijn vaak een spiegel van de mens, veelal ervaren door de 50 plusser, zoals de kunstenaar zelf aangeeft, niet wetende dat hij enorm bewonderd wordt door de jongere generatie.

Een blik op een mini kunstroute geïnspireerd door kunstenaars zelf met mooie kennismakingen.

(foto: Ernst van Rossum / Frevaro)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?