Help de bevolking van Oekraïne

Laat je spaarvarken knallen!

Donderdag 29 december 2016

Door Redactie

Gemeente Apeldoorn

Opruimactie vuurwerk 1 januari 2017

Apeldoornse  jongeren tot  16 jaar kunnen op 1 januari 2017 tussen 13.00 en 15.00 uur een zakcentje bijverdienen wanneer ze deelnemen aan de opruimactie voor vuurwerk. De actie betrekt jongeren bij het opruimen van vuurwerkafval en is opgezet door de gemeente, de politie, Bureau Halt en Circulus-Berkel.

Door deel te nemen aan deze actie leveren jongeren een zinvolle bijdrage aan een schone buurt én worden zij direct voor hun inzet beloond. Bovendien verhoogt het de veiligheid wanneer vuurwerkafval snel uit het straatbeeld is verdwenen. De actie ‘Laat je spaarvarken knallen!’ past in de bredere Rein-campagne, waarmee de gemeente bewoners stimuleert samen te zorgen voor een schone leefomgeving.

Waar kan het vuurwerkafval worden ingeleverd?

Dit zijn de punten waar op 1 januari  van 13.00 – 15.00 uur het vuurwerkafval kan worden ingeleverd:

  • Zilverschoon 124
  • Zandloperweg 20
  • Oude Beekbergerweg 157
  • Wijkontmoetingscentrum De Stolp  (Violierenplein 1)
  • Mercatorplein ter hoogte van de  bloemenzaak
  • ‘t Bolwerk, Ravellijn 55
  • Pluspunt (Laan van Orden)
  • Milieupark Zuidbroek (Distelvlinderlaan)

Aandacht voor veiligheid

Elk jaar weer gebeuren er ongelukken met vuurwerk. Jongeren tussen de 10 tot 19 jaar zijn de grootste risicogroep. Vooral hoofd en handen worden vaak getroffen. Dat gebeurt vaak tijdens het afsteken, maar ook daarna kunnen ongelukken gebeuren.

Belangrijkste tip is om ‘weigeraars’ (vuurwerk dat niet is afgegaan) nooit opnieuw aan te steken: de lont kan al zover zijn opgebrand dat het vuurwerk bij een hernieuwde poging direct explodeert.

Vuurwerk kan het beste onschadelijk worden gemaakt door het in water te dompelen of er een emmer water overheen te gooien.

Meer informatie over veilig omgaan met vuurwerk: www.veiligheid.nl.

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?