Lancering Erfgoedfonds en Duurzaamheid

Dinsdag 11 februari 2020

Door Amrutha Mol

Ons verleden vertelt waar we vandaan komen. Dat geldt voor mensen, maar ook voor steden en dorpen. Wat wij in Apeldoorn hebben aan erfgoed laat zien hoe Apeldoorn door de jaren heen is geworden. Het erfgoed geeft karakter aan Apeldoorn en dat is iets waar we zuinig op zijn. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. De Apeldoornse gemeente en (monument)eigenaren zorgen er samen voor dat het erfgoed blijft bestaan. Dat is nodig, want het erfgoed laat zien wie wij, als Apeldoorn zijn. Daarom presenteert de gemeente Apeldoorn morgen, woensdag 12 februari, het Erfgoedfonds.

Maar wat is nou het Erfgoedfonds?

Het Erfgoedfonds bestaat uit meerdere regelingen. Stimuleringsregelingen en ondersteuningsregelingen zijn hierin samengevoegd: monumentensubsidie, het gevelfonds, het archeologie fonds en een ‘Duurzaamheidsdienst’. Het is nu handiger dat meerdere regelingen samen 1 fonds vormen, eenvoudig, actueel en onderling met elkaar afgestemd. Nieuw is onze ‘duurzaamheidsdienst’: bezitters van een monument, beeldbepalend of karakteristiek pand kunnen gespecialiseerd advies inwinnen over verduurzaming.

Kennis maken met het Erfgoedfonds

De gemeente Apeldoorn vertelt Apeldoornse burgers graag wat het fonds voor hen kan betekenen. Daarom is er een bijeenkomt georganiseerd voor woensdag 12 februari 2020. Met ervaringsdeskundigen wordt besproken hoe men een monument kan verduurzamen. Een uitdaging waar veel monumenteneigenaren voor staan.

Programma

Dit programma vindt plaats in ACEC, aan de Roggestraat 44, in Apeldoorn.

19.00 uur Inloop en ontvangst
19.30 uur Openingswoord door wethouder Maarten van Vierssen
19.40 uur Een duurzaam mo(nu)ment

  • Hoe verduurzaam je een monument met behoud van
    cultuurhistorische waarden? In gesprek met een
    monumentendeskundige en 2 ervaringsdeskundigen

20.15 uur Informatiemarkt en borrel
21.00 uur Afsluiting

Mocht je interesse hebben om naar deze lancering van het Erfgoedfonds te komen dan kun je je aanmelden via deze link: www.bijeenkomsteninapeldoorn.nl/erfgoedfonds. Via deze link is ook meer informatie te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!