Help de bevolking van Oekraïne

Leegloop dreigt op politieacademie

Woensdag 14 september 2011

Door Stadsmens

Politievakbond ACP signaleert grote ontevredenheid bij studenten aan de Politieacademie in Apeldoorn. Doordat studenten forse kortingen krijgen op hun salaris dreigen ze te stoppen en hun toekomst in een andere richting te zoeken, aldus de Metro vanmorgen. Tientallen studenten overwegen te stoppen met hun studie. Dat is pijnlijk omdat de politie grote moeite heeft met het vinden van goede agenten.

De ACP heeft een inventarisatie gemaakt van het probleem en gaat nu met studenten een petitie opstellen ‘om te voorkomen dat studenten naast hun opleiding ook nog vakken moeten vullen bij Albert Heijn’.

Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp spreekt van ‘kapitaalvernietiging’ als studenten waarin al is geïnvesteerd stoppen met de opleiding. ‘Afgelopen week werd duidelijk dat de politie moeite heeft met het vinden van nieuwe agenten. Nu wordt ook nog eens duidelijk dat door de salariskortingen de achterdeur bij de politie wijd openstaat’, zegt Van de Kamp.

Studenten aan de Politieacademie krijgen voor hun opleiding deels betaald. Maar jongstleden juli is het Besluit Bezoldiging Politie (BBP) aangepast zodat het mogelijk werd lonen van politiestudenten te korten.

Studenten die na 1 november 2010 aan hun opleiding zijn begonnen, worden afhankelijk van niveau 18 tot 22 procent gekort. Maar die kortingen gingen pas in augustus 2011 in werking. Dat was schrikken voor studenten aan wie soms letterlijk was gezegd dat het met de kortingen niet zo’n vaart zou lopen. Per korps wordt de regeling anders uitgevoerd, zo blijkt uit onderzoek van de ACP. Er zijn korpsen die de studenten per 1 augustus hebben gekort, andere korpsen compenseren zelf de kortingen of voeren de korting nu pas door.   (bron: crimesite.nl)

Het lijkt mij dat de Apeldoornse politiek hier niet direct iets aan kan doen maar agenten korten op hun toch al karige bijdrage lijkt de omgekeerde wereld. Of geldt ook hier: het zijn studenten dus die moeten maar wat gaan bijklussen om hun studie te kunnen financieren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?