Leerlingen Sprengeloo aan de slag voor het goede doel

Woensdag 18 november 2015

Door Redactie

Onder de noemer ‘Be a Hero’ zetten leerlingen van Sprengeloo zich in november en december belangeloos in voor mensen uit hun omgeving. Ze doen dit samen met Stichting Present Apeldoorn, vrijwilligersmakelaar. Doel is leerlingen bewust maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ruim vierhonderd leerlingen van Sprengeloo voeren in de tweede en derde week van december vrijwilligersklussen uit, geselecteerd door Present Apeldoorn. Zo gaan leerlingen wandelen met ouderen, een afdeling van een woonzorgcentrum in kerstsferen brengen of tuinklussen doen samen met cliënten van een zorginstelling.

Ook organiseren docenten en leerlingen van Sprengeloo een sinterklaasfeest voor tweehonderd kinderen van gezinnen met een minimum inkomen. Om het feest te financieren, ontplooien leerlingen zich vol enthousiasme tot verkopers van bloembollen.

Ondernemers die de kerstactie van Sprengeloo willen steunen zijn op 1 december van harte welkom tijdens het bedrijven benefiet buffet. Sprengeloo vraagt hiervoor een vrijwillige bijdrage. Er is ruimte om te netwerken en Jazz Duo zorgt voor de muzikale omlijsting.

In december organiseert Sprengeloo een aantal sportclinics voor kinderen tussen negen en twaalf jaar. Een voetbalclinic bij CSV Apeldoorn en een clinic Vijfkamp met topatleet Eelco Sint Nicolaas bijvoorbeeld. De opbrengst van clinics wordt gebruikt voor kerstpakketten voor de minima.

 

Op donderdag 17 december organiseert Sprengeloo een grote kerstmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan Present Apeldoorn.

Bezoek voor opgave voor een van de activiteiten www.sprengeloo.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!