Help de bevolking van Oekraïne

Leerlingen Veluws College Walterbosch winnen opnieuw prijzen op het Nederlands Film Festival voor Scholieren

Vrijdag 2 oktober 2020

Door Redactie

Het Veluws College Walterbosch heeft met 13 films meegedaan aan de 16e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Van de in totaal 118 ingezonden video’s sleepte Het Veluws College Walterbosch maar liefst 3 prijzen in de wacht. De prijzen vielen in de categorieën ‘Muziek’ en ‘Fictie MB’. Van de 3 genomineerde films in de categorie ‘Muziek’ waren er maar liefst 2 afkomstig van het Walterbosch.

Corona proof uitreiking

Helaas konden de leerlingen dit jaar niet naar het Agora Theater in Lelystad. Dit in verband met corona. Maar de uitreiking van de prijzen werd dit jaar online gehouden, via een livestream. De ingezonden film Crystallize van Fleur Pannekoek, Rafael Pieters, Troy Visser en Leanne Butter won de eerste prijs in de categorie ‘Muziek’ en de Apeldoornse scholieren krijgen daarom een uitnodiging voor het jongeren filmfestival Camera Zizanio in Griekenland.

2 categorieën

De film Leave A Light On, gemaakt door Maayke de Grijs, Stan van Essen, Bas Matser, Tijmen Roeten en Sofie Grimbergen volgde winnaar Crystallize op met de 2e prijs in diezelfde categorie. Ook Jeroen Bartelds, Nikita Hulshorst, Lisan van der Veer, Maaike Feenstra en Emi Keijzer werden beloond voor hun harde werken. Hun film Day to day won in de categorie ‘Fictie MB’.

Het Nederlands Film Festival is het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?