Help de bevolking van Oekraïne

Leerlingen Het Web van start in nieuw schoolgebouw

Dinsdag 5 juli 2016

Door Redactie

Leerplein055

De nieuwbouw voor basisschool Het Web van Leerplein055 is voltooid. Op vrijdag 1 juli zijn alle leerlingen vrij geweest en heeft de verhuizing plaatsgevonden van de basisschool aan de Agricolastraat naar het nieuwe schoolgebouw aan de Descartesstraat nummer 10, aan de andere kant van het park in Zevenhuizen. Op maandag 4 juli zijn de kinderen voor het eerst in hun nieuwe school begonnen en zodoende maken de leerlingen van groep 8 het nieuwe schoolgebouw nog mee voordat zij naar het voortgezet onderwijs gaan. Ook de peuters van peuterspeelzaal Het Peuterweb van Kinderopvang OOK verhuizen in de eerste week van juli mee naar de nieuwbouw.

De nieuwbouw van Het Web staat in het park omringd door groen, kenmerkend voor de wijk Zevenhuizen. De gymzaal wordt op dit moment grondig gerenoveerd en na de sloop van het oude schoolgebouw aan de Agricolastraat wordt deze ruimte als onderdeel van het park ingericht.

Onderwijsvisie leidend voor ontwerp nieuwbouw

Ruim twee jaar geleden is de onderwijsvisie onder de loep genomen en die vernieuwende onderwijsvisie is de basis geweest voor het ontwerp van het nieuwe gebouw. In 2014 is het team gestart met het ontwikkelen van een nieuwe onderwijsvisie. Het team van Het Web heeft toen al de keus gemaakt om van klassikaal onderwijs over te gaan naar gepersonaliseerd leren. De leerlingen krijgen les en begeleiding in een ruimte waar leerlingen uit meerdere leerjaren bij elkaar zitten (unit). In die ruimte werken meerdere groepsleerkrachten en/of ondersteunend personeel samen om onderwijs zoveel mogelijk op maat te kunnen verzorgen.

De nieuwe school is volledig afgestemd op het onderwijsconcept van Het Web en heeft geen traditionele groepslokalen maar drie grote units met verschillende plekken, zoals voor leerlingen die in stilte willen of moeten werken. Op de begane grond is een grote algemene ruimte. Markant in deze ruimte is de grote trap die ook als tribune gebruikt zal worden voor voorstellingen of presentaties.

De officiële opening van de nieuwbouw van Het Web vindt plaats op woensdag 14 september.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

2 REACTIES

Jan

Jan 5 juli 2016 om 16:32 uur

Hier en daar missen er spaties tussen woorden.

 
Redactie

Redactie 6 juli 2016 om 14:05 uur

Dank voor uw oplettendheid, inmiddels gecorrigeerd.

ReagerenLet op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Elke maandag ons nieuws in de mail?