Leerplein055 scoort weer ruim voldoende na onderzoek van de onderwijsinspectie

Vrijdag 18 november 2022

Door Nikki Vredenberg

Leerplein055, het bevoegd gezag van alle openbare basisscholen in Apeldoorn en de Praktijkschool Apeldoorn, voldoet weer ruimschoots aan de gestelde eisen. Dat blijkt uit onderzoek van de onderwijsinspectie.

Herstelonderzoek

In september 2021 ontving Leerplein055 een onvoldoende van de Onderwijsinspectie op bestuurlijk toezicht. Na verbetering vanuit Leerplein055 voerde de Onderwijsinspectie in het najaar van 2022 een herstelonderzoek. Hierbij bezochten zij 7 van de 22 scholen van Leerplein055, spraken ze met schooldirecteuren, de gemeenschappelijke medezeggenschap en met de Raad van Toezicht (in nieuwe samenstelling) en voerden ze een uitgebreid start- en eindgesprek met het bestuur.

Positieve omslag

De onderwijsinspectie noemt het bestuur betrokken, zichtbaar en aanspreekbaar bij en in de scholen. Zij constateerden dat het lerend vermogen binnen de organisatie volop aanwezig is en aangesproken wordt. Daarnaast complimenteerden zij Leerplein055 voor de kwaliteit en het talent dat aanwezig is op hun scholen.

Frederique Oolbekkink van het college van bestuur bij Leerplein055 zegt hierover: “Wij zijn enorm trots op de prestatie die hiermee is geleverd door de scholen, de schooldirecties, de leerkrachten, onze stafondersteuning, de medezeggenschap en onze toezichthouder. Op alle fronten is op transparante wijze gewerkt aan en gecommuniceerd over noodzakelijke verbetering zonder moeilijke zaken uit de weg te gaan.”

Toekomst

Ondertussen stijgen de leerlingenaantallen op Leerplein055-scholen weer. Leerplein055 werkt hard door aan verdere verbetering van het onderwijs en aan optimalisatie van de ondersteunende processen. Het feit dat in korte tijd en met een gedegen aanpak het herstel volledig is gerealiseerd biedt alle vertrouwen in de verdere doorontwikkeling van Leerplein055.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!