Leonie en Marco maken plaats voor Dieuwertje Blok tijdens intocht Sinterklaas

Vrijdag 12 juli 2019

Door Redactie

De Apeldoornse Leonie Pas (25) stond wel even raar te kijken. Een paar weken geleden had ze ineens iemand aan de lijn van de NOS/NTR. Of ze tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas, die dit jaar in Apeldoorn gehouden wordt, haar huis mochten gebruiken als studio.

,,Heel apart”, lacht Leonie. Ze woont samen met haar vriend Marco Pastoor (25) boven de dameskledingwinkel Paprika aan de Hoofdstraat en kijkt vanuit haar raam uit op het Raadhuisplein. ,,De NOS had alvast een rondje door de stad gelopen om de locaties te bekijken. De route eindigt blijkbaar op het Raadhuisplein en dus hadden ze daar aangebeld bij verschillende huizen. Ik was zelf niet thuis, maar de jongen die boven mij woont vertelde aan ze dat ik het beste uitzicht op het plein heb, dus hij heeft ze toen mijn telefoonnummer gegeven.”

Dieuwertje Blok

Ook kreeg Leonie gelijk de vraag of ze die dag wel even weg wilde zijn. ,,Of ja, ik mag wel thuis zijn, maar dan moet ik muisstil zijn. Dus ik ga maar even weg, net zo makkelijk. Mijn ouders wonen in Apeldoorn, dus daar ga ik wel even heen. En natuurlijk naar de intocht kijken, want ik ben wel benieuwd of mijn huis te zien zal zijn.” Zelf denkt ze dat er weinig van te herkennen is straks. ,,Ze vertelden dat ze een hoekje gaan maken voor Dieuwertje Blok. Dus je zal er denk ik weinig van zien dat het mijn huis is. Maar uiteraard zal ik wel nog even de boel netjes maken voor die tijd, er komen toch vreemden over de vloer.”

Dat ze straks dus Dieuwertje Blok in haar huis heeft zitten, vindt ze wel heel bijzonder. ,,Ja, ik keek zelf vroeger natuurlijk ook het Sinterklaasjournaal. En Dieuwertje is natuurlijk wel hét gezicht daarvan.” Of er nog meer vanuit haar huis gaat gebeuren, weet ze nog niet. ,,Ik vermoed dat ze ook wel camera’s neerzetten om dus alles vanuit hier te filmen. Nu staan er allemaal bomen voor, maar in de winter zie je alles heel goed.”

Helemaal 100% zeker is het overigens nog niet, want de NOS/NTR is deze week langs geweest en laat nog weten of het allemaal doorgaat, meldt Leonie. ,,Dus ik wacht nog op het telefoontje. Maar ik ga er toch wel vanuit dat het doorgaat.”

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!