Help de bevolking van Oekraïne

Lezing van eendenkroos tot zeewier, de ontwikkeling van groene eiwitten

Maandag 9 mei 2016

Door Redactie

Tijdens een vegetarisch en veganistisch tapasdebat zal Jeroen Willemsen op vrijdag 13 mei, tijdens VegaVrijdag bij restaurant Mediterrance, een lezing houden over de ontwikkelingen op het gebied van groene eiwitten, zoals eendenkroos, bonen en zeewier. Iedereen, omnivoor, flexitarier, vegetariër of veganist is van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze bijzonder interessante VegaVrijdag.

Er is lang niet genoeg landbouwgrond op de aarde om de groeiende wereldbevolking op de huidige manier te voeden. Met name de wereldwijd groeiende vraag naar eiwitten vraagt om nieuwe, innovatieve manieren om de wereldbevolking te voorzien van voedzaam eten. Op dit moment worden eiwitten voornamelijk geconsumeerd via dierlijke producten. Echter deze consumptie is zeer onduurzaam. Het zorgt voor enorme uitstoot van broeikasgassen (en daarmee voor opwarming van de aarde), gebruikt veel water en land. Groene eiwitten, zoals eendenkroos, bonen, zeewier en algen, kunnen een oplossing bieden.
Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de uitstoot van broeikasgassen gemiddeld tien keer lager ligt bij de productie van vleesvervangers in vergelijk met producten van rund, varken of kip. Apeldoorner Jeroen Willemsen, voorzitter van brancheorganisatie het Planeet vertelt alles over de ontwikkelingen van groene eiwitten, van eendenkroos tot zeewier, en het voedsel van de toekomst.

De lezing zal plaatsvinden op vrijdagavond 13 mei, inloop tussen 18.00 en 18.30 uur. Restaurant Mediterrance biedt een buffet aan van vegetarische en veganistische tapas inclusief consumpties voor €24,50. Aanmelden kan bij vrijwilligersinitiatief VegaVrijdag Apeldoorn e.o. op informatie@vegavrijdagrestaurants.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?