Lianne heeft ‘een kastje vol liefde’

Zondag 27 september 2020

Door Carla van Vliet

Door de gekke tijd waarin we zitten heb je soms wel even behoefte aan wat positiviteit. Gelukkig gebeuren er nog mooie, positieve en hartverwarmende dingen in deze verwarrende, af en toe sombere tijd. Zo heeft Lianne Verschoor naast haar voordeur aan de Mheenlaan 1081 een klein roze kastje hangen; ‘een kastje vol liefde’ noemt zij dit. In het kastje zitten kleine cadeautjes.

Voor wie zijn die cadeautjes?

“Voor iedereen.”

Zomaar?

“Er zitten geen specifieke voorwaarden aan vast . Iedereen mag met liefde zomaar iets uit het kastje halen. De wens is wel dat je in ruil daarvoor iets liefs doet voor iemand anders. En daarmee bedoel ik geen grootse dingen maar gewoon iets kleins. Laat iemand eens voorgaan in de rij bij de supermarkt. Doe eens een boodschapje voor iemand anders. Pas die €0,20 eens bij voor iemand die net niet genoeg heeft.”

Wat wil je hiermee bereiken?

“Ik zou graag zien dat er wat meer bewustwording komt voor mensen om ons heen, dat we elkaar meer gaan helpen, dat we meer oog hebben voor elkaar. Met uiteindelijk resultaat dat de wereld een stukje liever wordt.”

Hoe kom je aan die spulletjes?

“Ongeveer de helft heb ik zelf gemaakt en de andere helft heb ik gekocht. Ik houd erg van knutselen, ik beschilder stenen onder andere, maar op een geven moment is de hele familie wel voorzien, haha. Zo ik kwam op het idee van weggeven. Alle spullen zijn nieuwe dus het is geen weggeefkast van oude spulletjes. Je moet dan denken aan notitieboekjes, kleurboekjes, bruisballen, armbandjes, kleine spelletjes, enzovoort.”

Krijg je weleens reacties?

“Ja, het is geen doel op zich maar het is wel heel leuk om iets te horen natuurlijk. Laatst lag er een bedankkaartje in de bus van een meisje omdat ze zo blij was met haar cadeautje. Of mensen bellen wel eens aan om te zeggen hoe leuk ze dit vinden. Er heeft ook wel eens iemand aangebeld die iets wilde bestellen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Maar er wordt elke dag wel iets uit gehaald, dus het loopt goed.”

Zijn er wel eens spullen die blijven liggen?

“Ja, soms zit er iets lang in het kastje, dat haal ik er na verloop van tijd uit. Samen met mijn twee zoontjes van 8 en 10 jaar gaan we het artikel, met een leuk kaartje eraan, dan ergens in de wijk op een bankje leggen. Dat is voor de eerlijke vinder. Mijn kinderen zoeken ook regelmatig mooie stenen voor me, die ik kan beschilderen. Ze leren zo tegelijkertijd hoe leuk het is om liefde te verspreiden. En daar gaat het toch om in het leven?!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!