De Lichte Dichter: een genot voor het oor

Maandag 7 oktober 2013

Door mirkaridder

De Lichte Dichter in De Wilde Pieters, zondag 6 oktober 16.00 uur.

Spinvis eat your heart out, dit is prachtig! Misschien wel verrast door de onverwacht mooie melodielijnen, de sensationeel zuivere stem van zangeres Jozan van Balkom en haar samenzang met liedjesschrijver en bandleider Jesse van der Elsen, geniet het publiek in De Wilde Pieters zichtbaar van dit poëtische huiskamerconcert. Op deze herfstig zwoele zondagmiddag worden de aanwezigen in vervoering gebracht door de zeskoppige band uit Den Bosch. Afwisselend anekdotes, poëtische spinsels, een overpeinzing of een boeiend verhaal introduceren de zelf geschreven nummers die je meenemen naar een wereldje buiten dat van jezelf. Alles prachtig muzikaal ondersteund door het samenspel van de muzikanten.

Naast op viool en piano Mina Homma, op gitaar Joost Borgonjen, bassist Jimmy van der Burgt, op drums en percussie Bart Janssen en het gitaarspel van Jesse zelf, maakt de indringende zang van frontvrouw Jozan dat je de kippenvel in je nek voelt opkomen. Van genot dan, laat dit duidelijk zijn.

In het gedeelte voor de pauze is duidelijk te merken dat het publiek nog even moet wennen aan de onbekende band en wordt er vaak weifelend geapplaudisseerd; is het nummer nu wel of niet al afgelopen? In de kleine setting van een huiskamerconcert wil jij niet degene zijn die in z’n eentje zit te klappen, lijkt men te denken. De stukjes poëzie en kleine gedichtjes die de nummers inluiden, vinden gretig aftrek; de blikken van herkenning zijn duidelijk te spotten in het publiek.

Het verhaal over Jaap en Lotje loopt als een rode draad door de tweede helft van het liedjesprogramma. Lieflijke liedjes met af en toe een rauw randje en met het swingende Waterloper sluit de band de middag af. Dit smaakt naar meer en een concert in Gigant of Orpheus sluit ik dan ook zeker niet uit!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!