Lieve Bertha roert Roots

Zondag 21 oktober 2012

Door Stadsmens

Koen Brouwer en Rens Polman. Dat zijn de jongens achter de band Lieve Bertha. Ik had nog nooit van ze gehoord maar na vandaag ga ik ze niet meer vergeten. Dat dit bijzonder is wil ik graag even melden. Ik ben namelijk helemaal geen liefhebber van Nederlandstalig repertoire, met Bløf als grootste allergieveroorzaker voorop. Lieve Bertha speelde zondagmiddag op het Roots in the Woods festival. Een mooi festival zoals u overal hebt kunnen lezen. Maar goed, daar gaat het nu niet over.

Lieve Bertha heeft iets bijzonders. Wat dat precies is laat zich moeilijk in woorden vatten maar het heeft te maken met een bijzondere combinatie van stemmen, mooie nummers, erg goeie muzikanten, goeie teksten met inhoud en humor en daaroverheen een sausje waarvan het recept een goed bewaard geheim is. Juist in dat sausje zit het ‘m. Daarmee onderscheidt de band zich van alle Nederlandstalige probeersels van de laatste jaren. Voeg daar tot slot aan toe dat Lieve Bertha een hoge fun- en gunfactor heeft waarmee ze binnen no-time de sympathie van het publiek weten te pakken. Volkomen terecht dus dat de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland staat. Ik had niet gedacht dat ik dat ooit over een Nederlandstalige band nog uit mijn mond zou krijgen, maar ik hoop dat ze die prijs gaan winnen! Echt.

Dat daarbij een flink portie eigenbelang speelt zal ik niet ontkennen. De jongens beloofden namelijk dat als ze de prijs winnen, zij volgend jaar weer op Roots zullen staan. Daar gaan we ze aan houden. Tot volgend jaar jongens. http://www.lievebertha.nl/Home.html

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!