Lieve mensen, die kapsters

Donderdag 22 januari 2015

Door StrangeArt

StrangeArt

Elke eerste woensdag van de maand  is er knippen en scheren voor daklozen. Ik was wel benieuwd naar de motivatie van de kapsters. Het levert geen geld op en het kost vrije tijd. Wat quotes van de kapsters:

“Ik doe het voor de gezelligheid en voor de mensen.”

“Zodat ze zich mooi voelen, ik zie ze regelmatig in de stad en dan zien ze er niet uit als een zwerver.”

“Ik hoop op deze manier iets te betekenen voor mensen die het veel minder hebben dan wij. Meer eigenwaarde geven, dat ze zich zelf prettiger voelen. Ik zeg altijd: “als je haar goed zit voel je jezelf toch anders”. Ik merk ook altijd dat ze geknipt zijn, blij en dankbaar, ze voelen zich een stuk beter.”

“Het is altijd goed om iets voor een ander te kunnen betekenen.”

“Om iemand de kans te geven zich helemaal verzorgd te voelen waardoor hij zelfvertrouwen krijgt en zich helemaal goed voelt. Als je haar maar goed zit kun je zo’n beetje alles aan.”

“Ik merk het heel goed als ze geknipt zijn. Ik heb het nu al twee keer meegemaakt dat iemand met een enorme bos haar hier binnenkomt, een houding heeft van  “ik doe er niet meer toe in de maatschappij” en ik heb een mooi kapsel voor hem geknipt en hij was niet meer van de spiegel weg te slaan. Hij zegt: “dit is zo mooi”, ik heb er weer vertrouwen in.”

“Als je dat ziet veranderen terwijl je knipt, daarvoor doe ik het.”

“Omdat ik het omgaan met de mensen ontzettend leuk vind. Ik werk in de zorg en deze mensen op deze manier te verzorgen vind ik ook heel leuk. Ik zie de mensen er ontzettend blij mee worden. Ook de gesprekken onder het knippen zijn leuk, ieder heeft zo zijn eigen verhaal. De klanten zijn na het knippen ook zelfverzekerder, echt het gevoel van “ik hoor er weer bij” . De persoonlijk aandacht, even naar hun verhaal luisteren doet ze merkbaar goed.”

De pedicure:
“Ik had mij aangemeld vanuit een advertentie in het kerkblaadje als kapster, maar zag dat er behoefte was aan een pedicure. Ze zijn ontzettend blij dat de mogelijkheid er is. Van wat ik zie valt het ontzettend mee, ik had meer wondjes en dergelijke verwacht.”

Lieve mensen, meer kan ik niet zeggen

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!