Liever 1 vogel in de lucht, dan file in de stad!

Vrijdag 14 januari 2011

Door Randy Gasper

Met enige trots kijk ik hoe de Americahal weer een hit heeft met de vogelshow die een lang weekend plaatsheeft in onze “dome”. Mensen stromen van heinde en verre massaal toe naar ons mooie Apeldoorn om de tentoonstelling van vogels (en ongetwijfeld de handel) gade te slaan. Zo’n evenement kan ons Apeldoorn dus schijnbaar óók op de kaart zetten. Ik heb er in elk geval nu alweer een toeristische trekpleister bij voor mijn eerdere campagne hier op Apeldoorn Direct.

Tot zover de euforie. Want stel je nou voor dat je niet weet – en die kans is groot – dat er een vogelshow is en jij komt vanuit een andere plaats speciaal naar Apeldoorn voor een belangrijke afspraak. Uiteraard ga je dan tijdig weg, maar je had van een gemeente met meer dan 150.000 inwoners natuurlijk nooit gedacht dat je nog ver voor het bordje Apeldoorn compleet zou vast staan.

Aangezien er ook nog eens 2 rotondes zitten tussen snelwegen A1 / A50 en de mensen liever uit gebrek aan denkende vermogen op de rotondes plaatsnemen, in plaats van het te laten doorstromen voor buurtbewoners en uitgaand verkeer, betekent dat een plotse chaos aan de rand van onze gemeente. Daar waar je eigenlijk graag verwelkomd wordt, sta je nu geërgerd vast.

Eén ding is zeker: doordat je zeker een half uur extra reistijd hebt door het langzaam rijdend en stilstaand verkeer, heb je alle tijd gehad om te zien dat je langs het bordje Apeldoorn gereden bent. Niets is later die dag prettiger dan op de terugweg, vol gas Apeldoorn weer te verlaten. En een Apeldoorner weet: het hoeft echt niet, het is niet goed voor ons milieu, niet goed voor de omwonenden en toch houden we het liever zo! Waarom?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!