Liveblog Koningsdag 2019

Zaterdag 27 april 2019

Door Redactie

Het is zover: Koningsdag 2019 is begonnen! Goed goed, het weer werkt nog niet helemaal mee zoals we misschien zouden willen, maar hé, laten we er in ieder geval dan zelf een feestje van maken. De hele dag zullen onze fotografen dit bericht updaten met leuke, opvallende en vooral oranje sfeerfoto’s. Je kunt ze overal tegenkomen: in de binnenstad, maar ook in de dorpen en wijken. Dus, zorg ervoor dat je (oranje?) haar goed zit voor het geval hij je op de foto zet en heb vooral veel plezier.

Ook onze verslaggevers zijn uiteraard te vinden in en om Apeldoorn. Om 10.00 uur merkte onze verslaggever in de binnenstad op dat het toch nog wel enigszins rustig was. Maar voor de mensen die wel de regen getrotseerd hebben, mag het de pret niet drukken. Zij hebben zich voorbereid, paraplu mee, vlaggetjes op de wangen en ze laten zich duidelijk niet uit het veld slaan door wat spetters.

Onze verslaggever in Ugchelen zag rond 12.00 uur een groter wordende menigte rond het dorpshuis Ugchelens Belang. Kinderen met hun ouders, of opa en oma hadden hun te verkopenwaar keurig uitgestald op hun kleedjes. En gelukkig brak de zon door waardoor het snel aangenamer werd qua temperatuur. Familie Zwijsen genoot van de zon en over de verkoop waren ze redelijk tevreden tot dusver. Maar erbij zijn vinden zij belangrijker en ze houden de moed erin.

Ook op het feestterrein achter het dorpshuis was van alles te beleven. Tot 14.00 uur kunnen de kinderen deelnemen aan spellen waarbij zoals gebruikelijk ook de Brandweer Ugchelen weer van de partij is. Met een heuse brandweerslang werd het al snel een heerlijke natte boel. Ook de allerkleinsten kwamen aan hun trekken en vanaf 20.00 uur komen de volwassenen aan hun trekken. Dan zorgt er S!ing Live on Stage voor een wervelende show gevuld met de leukste livemuziek gezongen door zangeres Femke Hengeveld en de inmiddels bekende zanger Dennis Wiltink. In een mix van duetten en solo’s nemen zij de gasten mee op een muzikale reis met muziek van toen en nu. Al met al was en wordt het in Ugchelen een gezellige bedoening op Koningsdag 2019. (Foto impressie vanaf nr 51)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!