Livestream op WereldLichtjesDag

Zondag 13 december 2020

Door Amrutha Mol

Myriams-Fotos via Pixabay

Door corona kan de WereldLichtjesDag niet in het echt doorgaan, maar deze vindt nu plaats via een livestream vanavond, zondag 13 december. Het is namelijk vandaag de Dag van het Overleden Kind. De livestream is vanaf 18.45 uur te volgen via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag. Vanuit haar centrale rol biedt Stichting WereldLichtjesDag lokale organisaties in het land aan om WereldLichtjesDag vanuit Apeldoorn mee te beleven.

Herinneringsharten

Iedereen die betrokken wilde zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kon een herinneringshart uitprinten en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering. Wanneer ze deze  opstuurde aan WereldLichtjesDag, zou de organisatie ervoor zorgen dat ze een plekje krijgen in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot de 2e week in januari blijven hangen.

WereldLichtjesDag en Corona

Ieder jaar op de 2e  zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels zo’n 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Hartverwarmende bijeenkomsten, die nu helaas een heel andere vorm krijgen door Corona. WereldLichtjesDag Apeldoorn organiseert op zondag 13 december 2020, geen bijeenkomst voor belangstellenden. In plaats daarvan is er vanuit Park Berg en Bos rondom de WereldLichtjesDag-boom een livestream te volgen via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag.

Kaars aansteken

Tijdens deze livestream, zal als vanouds de kaars worden ontstoken om 19.00 uur, worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en zal er muzikale ondersteuning zijn van www.afscheidsliedjes.nl. Ook al is er geen fysieke nabijheid mogelijk om te delen met velen, zal de livestream hartverwarmend en verbindend zijn.

Naast het opsturen van een herinneringsharten kan men ook via https://wenskaarsje.nl/wereldlichtjesdag/ digitaal een kaarsje aansteken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!