Loco-burgemeester zegt dag tegen contanten

Woensdag 14 augustus 2013

Door Redactie

Loco-burgemeester Paul Blokhuis geeft op dinsdag 20 augustus zijn steun aan de landelijke campagne Pinnen, ja graag. Gedurende een week gaat het contante geld van de loco-burgemeester achter slot en grendel en gebruikt hij bij betalingen uitsluitend zijn pinpas. Hij sluit zich daarmee aan bij een groep van twintig burgemeesters om aandacht te vragen voor de onnodige hoeveelheid contant geld in winkels.

Hoewel de meeste Nederlanders denken dat ze kleinere zaken zoals snackbars, cafés en bakkers een plezier doen met cash, is het tegendeel waar. Met de campagne wordt de sterke voorkeur van ondernemers en banken voor betalingen met pin, ook bij kleine bedragen, onder de aandacht gebracht. Contant geld in de kas hebben is namelijk onveilig, aangezien ondernemers aantrekkelijke doelwitten worden voor overvallers. Ook is pinnen gewoon erg makkelijk.

De loco-burgemeester start met een week zonder contanten in La Petite Perle op de Eglantier. Het hele feest begint om 11.00 uur. Tegelijkertijd gaan promotieteams de ondernemers in De Eglantier helpen met het verwijderen van oude stickers en bordjes en het plaatsen van het nieuwe ‘Pinnen, ja graag’ promotiemateriaal. Met het nieuwe promotiemateriaal kunnen ondernemers nog duidelijker laten zien dat ze de voorkeur geven aan pinbetalingen.

Gooi je contant geld dan ook snel door de shredder en blaas het stof van de bankpas, want ‘Pinnen? ja graag!’.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?