Lokaal vuurwerkverbod in Apeldoorn

Maandag 7 november 2022

Door Nikki Vredenberg

Apeldoorn is één van de twaalf gemeenten met een algeheel verbod op het afsteken van vuurwerk dit jaar. De afgelopen twee jaarwisselingen was het afsteken van vuurwerk in heel Nederland verboden vanwege Corona. Dát verbod is er af, maar Apeldoorn heeft nu een lokaal vuurwerkverbod.

Drie openbare (vuurwerk)shows

Ondanks het vuurwerkverbod kunnen Apeldoorners genieten van vuurwerk tijdens drie openbare shows. De twee aftelfeesten met vuurwerkshow zijn de vuurwerkshows Zwitsalterrein en Voorwaarts. De drone show, met licht en geluid, is te zien in het Zuiderpark.

Feest subsidie

Apeldoorn heeft €75.000 euro beschikbaar gesteld voor initiatieven tijdens komende jaarwisseling. Buurten en dorpen in de gemeenten Apeldoorn die een feest willen organiseren kunnen deze subsidie aanvragen. Dit bedrag komt bovenop de €270.000 euro die de gemeente al heeft klaar staan voor alternatieven voor vuurwerk.

Vuurwerk voorraad, carbid schieten en wensballonnen

Mensen die nog vuurwerk hebben liggen kunnen dat bij de gemeente inleveren. Ook carbid schieten en het oplaten van wensballonnen is verboden. De gemeente Apeldoorn verklaart dat de wensballonnen slecht zijn voor het milieu en onder omstandigheden gevaarlijke situaties opleveren.

De andere elf gemeenten

De andere gemeenten met een algemeen vuurwerkverbod zijn Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Heumen, Nijmegen, Mook en Middelaar, Soest en Utrechts Hevelrug.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!