Lotte Stoltenborgh door naar Gelderse finale Nationale Voorleeswedstrijd

Donderdag 12 maart 2020

Door Redactie

CODA

De Apeldoornse Lotte Stoltenborgh heeft gistermiddag, woensdag 11 maart, de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Gelderland gewonnen. Voor een volle zaal in CODA Auditorium las Lotte voor uit het boek Griezelbeelden van Paul van Loon en dat deed ze volgens de jury als beste. De leerling uit groep 7 van de Sint Victorschool plaatst zich hiermee voor de Gelderse finale.

Acht winnaars uit Heerde, Vaassen, Epe, Elburg, Hattem, Oldebroek en Apeldoorn namen het deze middag tegen elkaar op. Aangemoedigd door hun supporters lazen ze ieder een fragment voor uit een zelfgekozen boek, waarbij gelet werd op onder andere uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

En dat ze dat goed deden, bleek wel uit de woorden van de jury. Nog nooit was het zo moeilijk en spannend. Juryvoorzitter en CODA-directeur Carin Reinders complimenteerde alle deelnemers en maakte aansluitend bekend dat Lotte de winnaar was van deze finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. ,,Ze las een mooi, spannend fragment voor en had meteen vanaf het begin de volle aandacht van de zaal met haar stem”, meldt jurylid en journaliste Chantal Zwaag. ,,Lotte had tijdens het lezen goed contact met het publiek én met de jury en wist zelfs als ze fluisterde de aandacht vast te houden.” Naast Carin Reinders en Chantal Zwaag zat ook Hetty van de Weg in de jury, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Lotte mag maandag 6 april deelnemen aan de Gelderse finale in het Posttheater in Arnhem. Ze moet hiervoor een nieuw boek en een nieuw voorleesfragment kiezen. Als ze deze wedstrijd wint, mag ze op 27 mei meedoen aan de landelijke finale.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!