Luisterlezen haalt lezen weer dichtbij

Maandag 28 januari 2013

Door Redactie

Donderdag 31 januari a.s. wordt in CODA een middag over Luisterlezen georganiseerd. Ook wordt het project ‘Luisterlezen’ in Apeldoorn afgesloten. O.a. schrijver/wetenschapper Jan Terlouw en nieuwslezeres Hennie Stoel gaan in op (voor)lezen en presenteren.

Veel mensen krijgen er vroeg of laat mee te maken dat lezen steeds een beetje lastiger gaat. Dan hoeft het nieuws, boek, krant of tijdschrift niet aan je voorbij te gaan.

Om alle mogelijkheden te laten zien, startte afgelopen jaar in Apeldoorn een proef met Luisterlezen bij bijvoorbeeld bibliotheek- en oogpoli-bezoekers.

Luisterlezen omvat gesproken boeken, artikelen en tijdschriften. In Apeldoorn zijn tenminste 2000 mensen met leesproblemen die, door het aanbod van Luisterlezen in, onder andere, CODA Bibliotheek (weer) kunnen ‘lezen’.

In het kader van de proef is de actiewebsite www.luisterzelf.nl in het leven geroepen. Een website voor iedereen die interesse heeft in Luisterlezen of dat bij anderen onder de aandacht wil brengen. Je kunt je via deze website ook direct aanmelden bij Aangepast Lezen, hiervoor heb je wel een verklaring van leesbeperking nodig.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst a.s. donderdag deelt een aantal sprekers hun Luisterleeservaringen met artsen, hulpverleners, mantelzorgers, leerkrachten en gebruikers. Ook de gemeente is vertegenwoordigd. Dit gebeurt zowel plenair als tijdens verschillende workshops. Het programma begint om 14.00 uur en wordt rond 16.00 uur afgesloten met een borrel. Toegang gratis, wel graag even aanmelden: info@luisterzelf.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!