Lunch in the city: Dollies

Woensdag 16 juni 2010

Door Debbie van Weelden

Voordat ik de wekelijkse inkopen op de beste markt van Nederland 2009 ga halen, even bij Dollies naar binnen voor een snelle lunch. Achterin de zaak twee vrolijke gezichten die me vriendelijk begroeten. Heel fijn, ik hou immers van vrolijke mensen en helemaal in een horecagelegenheid. Niets erger dan chagrijnige koppen die je bestelling komen opnemen. Hoewel ik mijn favoriet hier heb, vraag ik Martin om zijn specialiteit. Enthousiast vertelt hij over een van zijn beste broodjes, de ‘Coburger’;  een half stokbrood met Coburgerham, mayo, tomaat, ui, oregano en kaas uit de oven en ik laat me overtuigen.

Helaas kunnen we nu geen gebruik meer maken van het terras van de buren (’t Nieuws serveert tegenwoordig zelf lunch), maar het mobiele terras van Dollies biedt uitkomst. Je zit weliswaar bijna in de loop van de stoep, maar ik vind het een creatieve oplossing om toch buiten in de zon je broodje te kunnen nuttigen. Terwijl ik buiten wacht valt mijn oog op het bord met speciale WK-broodjes. Een ‘Sneijdertje’ is een Italiaanse bol met snijworst en Spaanse pepers en een ‘Robben’ een zacht bolletje met kroket.

Een kleine tien minuten later wordt de Coburger geserveerd. De presentatie is niet bijzonder, gewoon twee stokbroodjes op een bordje, zonder poespas.  Maar voor € 3,75 heb je een smakelijke lunch. De volgende keer ga ik hier wel weer voor het broodje Geitenkaas, die smaakt me nog net iets beter. Voor een uitgebreide lunch zou ik hier niet naar toe gaan, maar even snel een lekker broodje happen kan prima bij Dollies aan het Leienplein. Mooie zaak, vriendelijke mensen en goede prijs/kwaliteitverhouding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!