Lunchbox voor cliënten dagactiviteiten

Vrijdag 1 mei 2020

Door Redactie

Medewerkers van het onderdeel Dagactiviteiten van Zorggroep Apeldoorn gaan vanaf deze week een persoonlijk bezoekje brengen bij alle 220 cliënten die nu noodgedwongen thuis zitten. ,,Met een persoonlijke boodschap en een lunchbox laten wij weten dat wij ook in deze tijd er voor hen zijn”, zegt Anne-Els Arts, Afdelingscoördinator Dagactiviteiten en Uit-Bureau.

De deuren van de dagactiviteiten zijn sinds dinsdag 17 maart gesloten vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dagelijks bezoeken normaal gesproken zo’n 80 cliënten de dagactiviteiten. Cliënten komen één of meerdere dagen per week.  Na het ingaan van de maatregelen zijn wij gestart de cliënten op afstand te ondersteunen. ,,Juist in deze moeilijke tijd willen wij cliënten laten weten dat wij ze niet vergeten. Ook wij missen het contact en kijken uit naar het moment dat ze weer bij ons op een van de locaties kunnen komen. We snappen heel goed dat dit voor mensen een lastige periode is en hopen met ons bezoek ze te ondersteunen”, vertelt Anne-Els.

Vaste afspraak

De vaste afspraak is dat de cliënten en/of hun mantelzorgers gebeld worden op de dag dat zij normaal gesproken een bezoek aan de Dagactiviteiten brengen. De gesprekken worden als zeer plezierig ervaren. Tijdens de gesprekken is ook ruimte voor begeleiding op maat en worden eventuele acties voorgesteld en afgesproken. Zo worden er bijvoorbeeld wandelmomenten georganiseerd (met inachtneming van de 1,5 meter) en worden er pakketten op maat verstuurd ten behoeve van geheugentraining en creatieve dagbesteding. Ook de paramedici zijn betrokken om op afstand behandeling vorm te geven.

Lunchbox en ondersteuning

In samenwerking met de voedingsdienst onder leiding van Laurens Stens en een team vanuit het facilitair bedrijf onder leiding van Theo Bosch wordt tot donderdag 7 mei bij alle cliënten die nu niet langer de dagactiviteiten kunnen bezoeken een lunchbox aan huis bezorgd. Naast de lunchbox voor twee personen ontvangen de cliënten een persoonlijke boodschap. ,,Wij blijven nadenken over mogelijkheden hoe wij cliënten het beste kunnen ondersteunen in de thuissituatie. En wij hopen van harte de cliënten van de dagactiviteiten op korte termijn weer te ontvangen op één van de locaties van Zorggroep Apeldoorn. Op dit moment werken medewerkers van de Dagactiviteiten en het Uit-Bureau samen aan een website met handige tips voor training, contact en ontspanning. De site wordt medio mei gelanceerd.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!