Maak jij als maatje bij IrisZorg écht een verschil in iemands leven?

Woensdag 13 april 2022

Door Apeldoorn Pakt aan

Als maatje bij IrisZorg in de regio Apeldoorn/Beekbergen kun je écht een verschil maken in het leven van de cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er ’te zijn’.

Gedurende de periode van één jaar spreek je ongeveer één keer per week af. Je overlegt samen wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of puzzelen. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je daar als maatje bij ondersteunen en ga je samen. Je kunt ook helpen bij het wegwijs maken op een laptop of met Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen koffie drinken. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Hoe gaat het verder?

Na je aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek waarbij ze graag van je horen wie je bent, wat je hobby’s zijn en waar je blij van wordt. Daarna gaan ze kijken welke cliënt het beste bij je past. Ze doen dit heel nauwkeurig en kijken daarbij naar overeenkomsten in hobby’s, leeftijd, levensinstelling, etc. Wanneer ze een goede match gevonden hebben, regelen ze een eerste ontmoeting.

Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor de cliënten.  Ze bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding.

Wie ben jij?

Je staat open in het leven. Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en je bent in staat om een leuk contact aan te gaan met de cliënten. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven. Je weet op een natuurlijke manier iemand te activeren en te enthousiasmeren.

Tijdsinvestering

Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar.

Wie zijn zij?

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. ze zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in combinatie met een verslaving en/of (dreigende) dakloosheid. Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding, ondersteunen zij cliënten naar herstel. Daar kunnen ze jouw hulp als maatje goed bij gebruiken!

Enthousiast geworden?

Wil je meer informatie of reageren op deze vacature? Kijk op: Apeldoorn Pakt Aan

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Prins Willem-Alexanderlaan 1419, telefoonnummer: 055-5270581.
Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!