Help de bevolking van Oekraïne

Maak zelf je straat of buurt groener

Woensdag 26 juni 2019

Door Redactie

Beplanting in straten, op daken en tegen gevels helpen onze stad af te koelen op hete dagen en bij nat weer het regenwater beter af te voeren. Inwoners van gemeente Apeldoorn kunnen daar nu zelf ook aan bijdragen. Zij kunnen hun creatieve ideeën voor een groenere straat of buurt kenbaar maken bij de gemeente. De realisatie en het onderhoud doet de gemeente, samen met de inwoners. Met de nieuwe regeling: Het Groeninitiatief.

Meer en leuker groen in de straat

Als gemeente doet Apeldoorn er alles aan om de natuur de ruimte te geven. Ze willen het groen in stand houden en verbeteren. Dat willen ze niet alleen zelf doen: voor meer en beter groen hebben zij de hulp van de inwoners hard nodig. Inwoners kunnen een stukje openbare ruimte in hun straat of buurt laten transformeren tot een kleine groene en bloeiende oase. Dit kan een kale groenstrook zijn, een stukje bestrating of tegen de gevel van een huis. De gemeente verwijdert de aanwezige bestrating, levert de planten en plaatst deze. De bewoners onderhouden het. Mensen kunnen (in minimaal een groepje van 3 personen) zelf hun idee indienen, maar kunnen ook inspiratie opdoen in het door de gemeente samengestelde Groenmenu.

Bekijken wat mogelijk is

De drempel voor de toekenning is bewust heel laag gehouden, want Apeldoorn wil de openbare ruimte in de stad zoveel mogelijk vergroenen. Past het toch niet binnen de kaders, dan wordt in onderling overleg bekeken wat er wel mogelijk is.

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.apeldoorn.nl/groeninitiatief

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?