Maatschappelijke stage bij sportvereniging

Maandag 30 november 2009

Door Bas van den Hoogen

De thema-avond “Maatschappelijke Stages in de Sport”  was een groot succes! De Apeldoornse sportverenigingen waren massaal aanwezig op deze informatieve- en interactieve bijeenkomst. Zelfs enkele sportverenigingen uit omliggende gemeentes hoorde tot de geïnteresseerde, aldus Bas van den Hoogen, Verenigingsondersteuner Sport van het Verenigingsburo.

Doelstelling van de avond was om sportverenigingen te informeren over mogelijkheden op het gebied van de Maatschappelijke Stages, maar daarnaast ook de sportverenigingen handvatten te geven om de Maatschappelijke Stages te implementeren binnen hun eigen sportvereniging.

In een informatieve eerste gedeelte legde mevrouw Corrie de Zwaan (Verenigingsondersteuner Sport en Maatschappelijk Stages) alles uit over Maatschappelijke Stages, de werkwijze in de gemeente Apeldoorn en over de mogelijkheden die het Verenigingsburo biedt om sportverenigingen te helpen de Maatschappelijke Stages op te zetten binnen de eigen sportvereniging.

In een interactieve tweede gedeelte ging de groep uiteen. Onder leiding van een aantal sportprofessionals van één van de ondersteunende sportbonden ontstonden er verschillende leuke discussies.

Uit deze discussies kwamen meerdere creatieve Maatschappelijke Stage mogelijkheden. Bijvoorbeeld de aangepaste opleiding tot ‘Junior Scheidsrechter’ van de KNVB. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om tijdens hun Maatschappelijke Stage opgeleidt te worden tot Junior Scheidsrechter. Na afloop van hun Maatschappelijks Stage hebben de leerlingen de mogelijkheid om officieel voetbalwedstrijden te blijven begeleiden. De KNVB en de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn e.o. hoopt dat de Maatschappelijke Stages in de toekomst kan bijdrage aan het tekort aan scheidsrechters in de regio Apeldoorn. Maar ook de opleiding tot junior assistent gymnastiek of jazzdans behoort tot de mogelijkheden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?