Marian Bebelaar Memorial gezinsfietstocht

Zaterdag 10 september 2016

Door Hein Kleinleugenmors

Wat een genoegen is het dat je op elke leeftijd op jouw manier van jouw tak van sport of van sport in het algemeen kunt genieten. Het geluk om te kunnen sporten is helaas niet iedereen gegeven. Onder andere de mensen die lijden aan de spierziekte ALS. Al een aantal jaren organiseert Gert List, namens Tennis Club Sprenkelaar (TCS) een gezinsfietstocht, de Marian Bebelaar Memorial. Marian Bebelaar was actief lid van TCS maar overleed aan de gevolgen van ALS.

Dit jaar is het voor de vijfde keer dat deze gezinstoertocht wordt georganiseerd. Dit zou een goede reden voor u kunnen zijn om mee te doen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting ALS en wel voor het project “Informal Caregivers”.

Dit project richt zich op een heel belangrijke groep, namelijk de mantelzorger(s) rondom een ALS-patiënt. Deze betrokken familieleden en vrienden spelen een uitermate belangrijke rol in het verhogen van de kwaliteit van zorg en leven van ALS-patiënt. Maar wie zorgt er voor hen? Hoe worden zij ondersteund in deze belangrijke taak? Uit onderzoek is gebleken dat het support aanbod aan deze groep onvoldoende is ontwikkeld wat uiteindelijk ten koste gaat van de levenskwaliteit van zowel de patiënt als de mantelzorger en dat is zeker niet nodig.

Project Informal Caregivers richt zich daarom op het in kaart brengen van de specifieke behoeften van een mantelzorger (bijv. kennisoverdracht, juiste communicatie, toegankelijk maken van psychosociale bronnen en het trainen van specifieke vaardigheden etc.) en het bepalen van de zorgzwaarte waarmee de mantelzorger te maken krijgt. Hierdoor wordt een optimale basis gecreëerd voor zorg en kwaliteit van leven voor zowel de patiënt als de mantelzorger.

Klik op de link Project CarE om iets te zien en te horen over dit project.

Het bestuur van TCS ondersteunt deze actie met het ter beschikking stellen van het clubhuis en zij schenkt de opbrengst van de door de deelnemers aan de gezinstoertocht genuttigde consumpties aan dit goede doel. Wij verwachten dat weer veel Apeldoorners aan deze jubileumtoertocht mee zullen doen.

 

Heerlijk 25 of 50 kilometer fietsen; heerlijk kunnen bewegen. Een attentie bij de start en aan het eind gratis deelnemen aan een verloting met mooie prijzen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door een aantal sponsoren van TCS. En daarmee steunt u ook nog eens de stichting ALS die zich inzet om deze genadeloze ziekte en de effecten ervan te bestrijden.

De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis deelnemen.

Wij zien u graag op zondag 25 september a.s. vanaf 10 uur bij het clubhuis van TCS en maken er samen een fijne en sportieve dag van.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!