Marja sluit deur van haar Cafeetje

Maandag 1 juli 2019

Door Ben Eggermont

Het is klaar voor Marja Fahner. Na een groots afscheid afgelopen weekend sloot ze definitief de deur van ‘haar’ Cafeetje. Maandenlang werkte ze ernaar toe en nu was het dan echt zover.

Het afscheid van het Cafeetje van Marja werd zaterdag 29 juni met een daverend muziekfeest gevierd, onder de veelzeggende titel ‘Le Grande Finale’. Van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s avonds was het één groot feest. Met vele artiesten, zoals Michiel Teygeler, Klaas Staal, Sunrise, Lotte de Jong, en Upstream. Op het podium was het een mix van stijlen; er werd gezongen, gedanst en gedronken met Marja als feestelijk middelpunt waarvan ze zichtbaar genoot.

Overal mensen op de veranda, in de ‘bovenzaal’, in het café, op het terras of gewoon op straat. Bij het afscheid nemen van Marja werd menig traantje weggepinkt en uitbundig geknuffeld. Wat Marja hierna gaat doen? ,,Alle dingen waar ik de afgelopen 7 jaar niet aan toe gekomen ben. En wat dat gaat worden? We zien wel. Maar niet achter de spreekwoordelijke geraniums”, licht ze een tipje van de sluier op. ,,In ieder geval langer naar Oerol”, lacht ze.

Lunchroom

Floor Huisman, de nieuwe eigenaresse van het pand aan de Hoofdstraat 166, nam gelijk de sleutel van Marja over, meldt Floor op Facebook. De zaak van Floor gaat Evi’s heten en zal niet zozeer een ‘cafeetje’ zijn, maar een lunchroom. Begin augustus zal de nieuwste lunchplek van Apeldoorn open gaan.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!