Markstroom gaat dit jaar niet meer stromen

Vrijdag 12 november 2021

Door Redactie

Archief | Gemeente Apeldoorn

Het wordt kouder en kouder, straks gaat het misschien wel weer vriezen. Dat kan een probleem worden voor de fonteinen en de Marktstroom in de binnenstad. Om bevroren water en leidingen te voorkomen, zijn de waterelementen uitgezet. Pas in maart 2022 zal er weer water in de Marktstroom lopen. De stroom kan niet onverwachts weer aangezet worden, dus een warme dag in de winter garandeert geen stromend water. Na de opening van de Marktstroom zijn er een aantal problemen gevonden, deze problemen worden voor de opening van volgend jaar behandeld.

Marktstroom

“Het wordt een plek om te zijn.” Dat zei voormalig wethouder Maarten van Vierssen voordat de Marktstroom in het voorjaar openging. Hij had het niet alleen over de Marktstroom, maar ook over de Klimaatstraat. Bij deze straat horen verschillende groene stukjes in dit gebied, bijvoorbeeld het Markthof, en de restauratie van historische gevels. De Marktstroom is ook onderdeel van de Klimaatstraat. Een plek om te zijn is het wel geworden, tijdens de zomer heb je vast kinderen in het water zien spelen. Ondernemers in dit gebied spraken zich ook positief uit over de stroom, zeker omdat dit gedeelte van de binnenstad eindelijk werd aangepakt.

Wanneer in maart 2022 de stroom weer gaat stromen is nog niet bekend, wel zullen een aantal huidige problemen opgelost zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!